Címlap Meteor Nem lesz mele...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csípős reggelre ébredtünk, mínuszokat mutattak a hőmérők, és nem lesz sokkal melegebb napközben sem – ilyen hétvégére számíthatunk.

Az Időkép előrejelzése szerint a pénteki hidegfront újabb adag fagyos légtömeget juttatott a Kárpát-medencébe, így hétvégén folytatódik a sokévi átlagnak megfelelő januári időjárás. Szombat hajnalban több helyen mérhetünk -5 fok alatti értékeket, északon pedig -10 fok közelében alakulhatnak a mininumok. Napközben a többnyire napos időben 1-4 fokkal melegszik fagypont fölé a levegő, de keleten – ahol tartósabban beragadhat a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet – délután is fagypont körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Ami igazán hideggé teheti a hétvégét, az élénk, erős szél, ami sokfelé lecsökkenti a hőérzetet szombaton és vasárnap egyaránt. Ma a keleti, délkeleti tájakon növekedhet meg erősen a felhőzet, itt hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat.