Felhőbe burkolódzik a Jakab-hegy
Címlap Meteor Örüljünk az e...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az OMSZ előrejelzése szerint az ország északkeleti felén a nap nagyobb részében felhős lesz az ég és arrafelé kevés helyen eső, zápor is előfordulhat. Az ország többi részén szakadozottabb lesz a felhőzet, a nyugati, délnyugati tájakon több órára kisüt a nap. A nyugatias szelet az északi területeken élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet a tegnapinál jóval magasabban – döntően 9 és 15 fok között – alakul, viszont északkeleten 9 fok alatt marad a csúcsérték.Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden is enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ezért a hőmérséklet a sokéves átlag fölött alakul, kedden még – főleg a déli vidékeken – esőre, záporokra kell készülni.

Szerdán ugyanakkor már észak felől – gyors mozgással, megerősödő, néhol viharossá fokozódó északias széllel – száraz levegő érkezik fölénk, amely csütörtök hajnalra nyugalomba jut: országszerte fagy várható, a fagyzugos helyeken -10 fok köré is lehűlhet a levegő. Péntektől jelentősen megnő a bizonytalanság: némi melegedés körvonalazódik és felhős időre kell számítani.