Pécs megúszta, Tokajban jeges özönvíz volt éjjel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éjjel megérkezett az első igazi zivatar hazánkba, ami az ország több pontján rázta fel a viharimádókat. Igaz, Tokajban nem annyira örültek neki. Jeges árként hömpölygött az utcán az eső.

Pécsett éjjel fél 2 körül dörrent meg az ég, majd jött az eső is. A pár perces zivatar után azonban elcsendesedett az éjszaka. A szezon első viharaként emlegetik a viharvadászok. Több helyen pedig arról írnak, hogy villám is csapott a TV-toronyba.

Jeges árként hömpölygött

Tokajban pár perc leforgása alatt több mint 72 (!) miliméternyi eső esett. Ez rengeteg! Több mint 1.5 hónapnyi eső zúdult a térségre. A hatalmas mennyiségű csapadék jeges árként hömpölygött az utcákon, a kertek kifehéredtek az őket beborító, több centi vastag jégtakaró miatt, melyet lapátolni lehetett – írja az időkép.hu

Jön a lehűlés és az éjszakai fagyok!

Pénteken még mérhetünk 12 és 20 fokot, de Húsvét után komolyabb lehűlést mondanak a meteorológusok. Sőt, jövő hét elejére -7 fokig süllyedhet a hőmérséklet éjszaka.

(Kiemelt képünk ILLUSZTRÁCIÓ!)

Előző sztori

Jóval kevesebben buszoznak, változik a pécsi menetrend!

Következő sztori

Reggel fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1