Címlap Meteor Sok felhő, él...

Sok felhő, élénk szél, néha nagy eső

Augusztus 24.
Szerda
Enyhén felhős
17 °C
25 °C
Augusztus 25.
Csütörtök
Enyhén felhős
17 °C
28 °C
Augusztus 26.
Péntek
Enyhén felhős
18 °C
29 °C
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

Ma több-kevesebb napsütésre és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Reggel az Alföldön és az Északi-középhegységben várható kevés zápor, zivatar, majd a csapadékgócok számossága nő, miközben fokozatosan mozognak nyugat, északnyugat felé. Legkésőbb és legkisebb számban a nyugati, északnyugati megyékben várhatók záporok, zivatarok. Napközben az északi szél főleg a Dunántúlon több helyen is megélénkül, Sopronnál erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: OMSZ

Az OMSZ 17 megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar és felhőszakadás miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.