Címlap Meteor Szép időnk le...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kicsit hűvös, de szép napsütéses reggelre ébredhettünk Pécsett – az előrejelzések szerint tavaszias hétvége vár ránk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet. Csapadék nem valószínű. Naplemente után egyre nagyobb területet hódít meg a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Ma este még súrol minket egy hidegfront, majd a hétvégén már alapvetően anticiklonális hatások érvényesülnek. Emiatt naplemente után növekszik, napközben zsugorodik a rétegfelhős, ködös területek kiterjedése. A déli tájakon számíthatunk a legtöbb napsütésre.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország déli részén várható, a csúcshőmérséklet északon, északkeleten 5-8, máshol 9-15 fok között alakul.

Fotó: Kurdi József