Címlap Meteor Visszatért a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavaszias időjárás után ismét visszatért a tél, a hajnalban érkező front viharos szelet és esőt hozott magával, amit később havazás váltott fel Pécsen. 24 óra alatt tizenhat fokkal csökkent a hőmérséklet Baranyában.

A délelőtti órákban a mecseki területek nagy részén még nem jártak a hókotrók, bár a Tettyén járva munkatársunk találkozott már sikosságmentesítést végző járművel. Az utak havasak, helyenként hókásásak, a buszok lassan, de járnak a magasabban fekvő utakon. Pécs és Komló között azonban rengeteg autó és kamion fordult keresztbe az úton, akadozik a forgalom.

Az Útinform szerint az északnyugati szél miatt előfordulhatnak hóátfúvások, ami sokat ront a látási körülményeken. A havazással érintett területeken az autópályák és a főutak burkolata többnyire vizes vagy sónedves. A hegyvidéki utak a Mecsekben, valamint az alsóbbrendű utak a Dunántúl déli felében vékony rétegben havasak vagy latyakosak.

Az előrejelzések szerint a nap folyamán akár tíz centiméternyi hó is hullhat, majd estétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam.