Címlap Politika Körömi Attila...

Hosszú közlemény juttatott el a Pécs Aktuál szerkesztőségéhez Körömi Attila független képviselőjelölt a pécsi önkormányzat médiakiadványainak jogsértése kapcsán.

Lapunkban is foglalkoztunk azzal a botránnyal, miszerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) súlyosan egyoldalúnak, és emiatt törvénysértőnek találta a pécsi önkormányzat médiakiadványát (a Pécsi Híreket és a PécsMa.hu-t), mivel folyamatosan megszegi a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét. A szeptember 22-én, vasárnap esedékes időközi választás kapcsán rendre csak a baloldali jelöltet mutatták be, tolták előtérbe, a többi politikai szereplőt viszont elhallgatták.

Körömi Attila, aki független képviselőjelöltként indul az időközi önkormányzati választáson, a lapunkhoz eljuttatott közleményben arra hívja fel a figyelmet, hogy a Pécsi Kommunikációs Központ Kft., mint médiatartalom-szolgáltató, most megpróbálja védeni a védhetetlent:

„Az NVB elmarasztaló határozatának megjelenése után a Póré László által vezetett PKK Kft., illetve a szintén Póré László ügyvezetésével működő Pécsma oldal azzal próbálja védeni a védhetetlent, hogy a jelölési folyamat augusztus 19-i lezárulása után az augusztus 22-én tartott sajtótájékoztatómról szóló tudósításával tudta le a bemutatásomat. (…) Száz szónak is egy a vége. A PKK Kft. irányítása alatt működő Pécsma jól érzékelhető szándékossága húzódik meg amögött, hogy a számukra megküldött bemutatkozó anyagaim ellenére sem voltak hajlandók sem a személyemet, sem a programomat bemutatni a választóknak. Azzal pedig, hogy a képviselőjelölti programom a PKK Kft. rosszhiszemű és törvénysértő magatartásának következtében nem jutott el a Pécsi Hírek hasábjain a választókhoz, nagyban csökkenti a választási esélyeimet.”

Körömi Attila úgy véli, ez a közpénzből fenntartott sajtóhoz méltatlan módszer önmagáért beszél.

„De a Pécsma nem gondolt arra, hogy elmegyek a falig, majd amikor ezt mégis megtettem, és jött az NVB elmarasztalása, akkor egy kétségbeesett kommunikációba kezdenek. Holott még most is bemutathatnának a felületükön, még ma is megszólaltathatnának a programomról, hiszen ott van náluk a fiókban. De nem, nem teszik, mert meg kell felelniük a polgármester elvárásának.”