Címlap Politika Vége lehet a ...

Vége lehet a titkos pártpaktumoknak Pécsen, bal- és jobboldalt is ellenőrizni és kontrollálni lehet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Programjáról és a kertvárosi időközi választás tétjéről beszélt a független képviselőjelölt, Körömi Attila csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szerinte végre a civilek lehetnek a mérleg nyelvei Pécsen, a pártpaktumok kora véget érhet.

Péterffy Attila egyik fő támogatója voltam és a Momentum helyi kampányfőnöke, így felelősségem van abban, ami Pécsett az elmúlt öt évben történt. Fontos volt 2019 októberében legyőzni a Fideszt, de kiderült, hogy nem egy független jelölt nyert akkor, hanem az MSZP és a baloldali pártok helyi emberei, akik onnan folytatták, ahol 2009-2010-ben abbahagyták

– mondta Körömi Attila.

A független képviselőjelölt azért indul a 15. egyéni választókerületben a képviselői helyért, mert úgy érzi, felelősséggel tartozik mindazért, ami történt Pécsen az elmúlt években, és szeretné helyrehozni, amit csak tud.

– Elsősorban a saját lelkiismeretemnek tartozom, hiszen nem hittem, de bíztam benne, hogy némi alázat költözik az MSZP-be, de ha nem, akkor majd a Momentummal meg tudjuk állítani őket. Dupla csalódás lett a vége. Ez nem fordulhat elő újra,

a pécsiek végre a saját kezükbe vehetik a városuk irányítását, a civilek lehetnek a mérleg nyelvei: se a baloldal, se a Fidesz nem tudja leuralni a várost. Véget tudunk vetni a titkos pártalkuknak is

– magyarázta Körömi.

Ha nyerek, vége a mutyiknak a közgyűlésben! Értek hozzá, hogy kell ezt elérni, úgy hívják, hogy teljes nyilvánosság – tette hozzá.

Körömi Attila hangsúlyozta, komoly embernek tartja magát. Nem hóbortból, időtöltésből, magamutogatásból indul a választáson, hanem azért, mert tudja, hogy lehet orovoslni Pécs problémáit, betegségeit.

Ez a választás most egy mandátumról szól, de tudom, hogy nem leszek egyedül a közgyűlésben, lesznek társak, hogy alaposan kiszellőztessük ezt a várost, hogy friss levegőt hozzunk

– erősítette meg, hozzátéve: „a változás elindításának kulcsa a 15. számú választókerület szavazópolgárainak a kezében van, de a mi dolgunk, hogy ráérezzenek a szavazataikban rejlő erőre”.

Körömi Attila bár független jelöltként indul, nem titkolta, hogy szeretne együtműködni a Bognár Szilvia vezette Tiszta Kezekkel, amely szervezet 2020 körül vált ki a pécsi városvezetésből, miután – szerintük – Péterffyék becsapták a pécsieket, és nem úgy kezdték el vezetni a várost, ahogy azt előzetesen megígérték.