Címlap Program A klímaváltoz...

A klímaváltozás emberi egészségre gyakorolt hatásairól értekeznek Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2022 tavaszán vette kezdetét az innovációs Erasmus-program, amelynek célja tananyagfejlesztés az európai orvosi egyetemek számára.

November 22-én, szerdán angol nyelvű konferenciát tart a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Regionális Központjának Preventív Orvostudományi Bizottsága és a CLIMATEMED projekt.

A mostani konferencia célja, hogy összehozza a szakértőket és az érdeklődőket, hogy megvitassák a klímaváltozás emberi egészségre gyakorolt hatásait.

Napjainkban az éghajlatváltozás olyan sürgető kérdés, amely azonnali cselekvést igényel helyi, regionális és globális szinten. Az egészségre gyakorolt hatása különösen aggasztó, mivel hatással van az egyénekre, közösségekre és társadalmakra.

írták a szervezők.

A konferencia ezzel összefüggésben vizsgálja a társadalomtudományokat, az építészetet, a várostervezést és a gazdaságot.

„Úgy véljük, hogy konferenciánk ideális alkalmat nyújt a közös gondolkodásra erről a kritikus jelentőségű kérdésben. Minden kis lépés számít, és reméljük, hogy ez a fórum hozzájárul a jobb válaszok megtalálásához.”

Időpont: november 22., 9:30

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Regionális Központja; Pécs, Jurisics M. utca. 44.

A konferencia angol nyelven zajlik.