Címlap Program Még a zárkát ...

Még a zárkát is kipróbálhatták a gyerekek Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon megrendezett gyermeknapon színes programokkal és látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket.

A főkapitányság a társszervezeteivel és kiemelt partnereivel együttműködésben, központi gyermeknapot szervezett május 25-én délelőtt Pécsett.

Míg a korábbi években a rendőrök látogattak el a különböző gyermeknapi rendezvényekre, idén a rendőrség nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Közel 500 látogató vette birtokba a helyszínt.

Az interaktív programokra a bölcsődék, óvodák és iskolák mellett lakásotthonban élő gyerekek is ellátogattak.

A Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet intézkedéstaktikai és kutyás bemutatóval készült, de megmutattak egy fogvatartotti zárkát is a fiataloknak.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége látványos járműbemutatót tartott. A polgárőrök állomásánál a gyerekek elektromos kisautókat és kismotorokat is kipróbálhattak, íjászkodhattak, megnézhettek közelebbről egy drónt és annak működését, de még cukorágyú is várta őket.

A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltóautót hozott a fiataloknak, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete pedig – többek között – ambubabával, részegszemüveggel és csillámtetkóval készült.

A Mecsekerdő Zrt. munkatársai interaktív erdőpedagógiai játékokat és VR-szemüvegeket, mikroszkópot hoztak, a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium az állatvédelemre hívta fel a figyelmet, és állatsimogató is volt náluk.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a Teddy Maci kórház elnevezésű programja – célja, hogy a gyermekek ne féljenek az orvosoktól és eszközeiktől – várta az érdeklődőket, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány dolgozóinál pedig a játékok mellett az újraélesztést is megtanulhatták az ifjak.

A Baranya Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács horgászással, floorballal, egyensúlyozós feladatokkal kedveskedett a gyerekeknek.

A rendőr-főkapitányság munkatársai is megmutatták hivatásuk szépségét. Az élményt nyújtó játékok mellett fegyverzeti bemutatóval, OVI-ZSARU bábszínházzal, nyomkereső játékokkal, interaktív bűnmegelőzési játékokkal, kerékpáros akadálypályával és számtalan a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos programmal is színesítették a napot.

Az eseményen segítőként részt vettek a középiskolás közösségi szolgálatos diákok és az ifjú polgárőrök is.