Címlap Program Pécsi program...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A december mozgalmas és zsúfolt hónap, de annál varázslatosabb a várost elárasztó karácsonyi hangulat, a sok koncert és parti, valamint a kézműves vásárok. Íme néhány program, amelyet nem szabad kihagyni.

1. Korcsolyákat fel és irány a jég!

A szombat esti korcsolyázás fiatalkorunk egyik elengedhetetlen része volt. Hozzuk újra elő ezeket a felejthetetlen élményeket. A nyitvatartás az időjárás függvényében módosulhat, ami ITT NYOMON KÖVETHETŐ! Felnőtteknek szóló jegy: 1500 Ft, diák 1100 Ft.

2. Forralt borozás a Széchenyi téren!

Megszólaltak az első ünnepi dallamok, felállították a karácsonyfát, a Széchenyi teret pedig betölti már a forralt bor és a kürtöskalácsok finom illata. December 24-ig változatos zenei és gyermekprogramok, gasztronómiai udvar, kézműves vásár és fényfestés várja az érdeklődőket a 12. adventi vásáron a Széchenyi téren.

3. Adományozzunk a rászorulóknak!

Pécsett nagy figyelmet fordítanak az adományozásra. Az ünnepek alatt jótékony célokra adakozhatunk: rászorulóknak, beteg vagy család nélküli gyerekeknek, de még akár szenvedő állatoknak is tudunk segíteni. Számos kezdeményezés közül választhatunk.

4. Adventi zenehallgatás a belvárosban

Adventi koncerteket tartanak minden decemberi hétvégén a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban. További információk IDE KATTINTVA érhetőek el.

5. Csodáljuk meg a gyerekrajzokat a Dzsámi oldalán

Mint minden évben, idén is gyerekek alkotásai díszelegnek a Dzsámi oldalán, december 15. és 17. között 16.30–19.00 órakor gyönyörködhetünk a rajzokban.

A gyermekrajzverseny közönségszavazása december 18-án 12:00 óráig tart. Az eredményhirdetés időpontja (online közvetítés): december 21., 17:00. óra. A nyertes pályaműveket dec. 21-én 18:00 órától vetítik a Dzsámi oldalára.