Halker Mirelit Depo Kft.
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi székhelyű vállalkozás eddigi legnagyobb beruházásához járult hozzá a Széchenyi Terv Plusz program 314 millió forintos támogatása, amely „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” címen valósult meg. A beruházás teljes elszámolható értéke 448 965 000 forint.

A Halker Mirelit Depo Kft. 2011 óta dolgozik Baranya és Tolna megye területén nap mint nap azért, hogy partnereit a legmagasabb szinten szolgálja ki. Kínálatukban megtalálható minden olyan termékkör, amelyek egy konyha üzemeltetéséhez szükségesek, legyen az egy kicsi étterem, vagy egy nagy közétkeztetési konyha. A termékek között megtalálhatók a mirelit és előhűtött alapanyagok, szárazáru, tej és húskészítmények, valamint NonFood és vegyiáruk széles kínálata.

A cég célja, hogy megrendelőik szervezetten és biztonságosan jussanak hozzá a szükséges árualapokhoz, biztosítva a megbízható beszállítói forrást és minőségi alapanyagokat.

A 314 275 674 Ft összegű támogatás segítségével az alábbi fejlesztések valósultak meg.

   • A meglévő 1200 m2 térmértékű, fagyasztott hűtőház több mint 600 m2 nyers raktár- és komissiózó térfelépítménnyel bővült.

   • 513 m2 mélyhűtő kamra beszerzése.

   • A raktárak működéséhez közvetlenül szükséges berendezések beszerzése.

   • Egyedi kialakítású soros raklapos állványrendszer beépítése.

   • Gyalogkíséretű, tolóoszlopos és magasemelésű targoncák beszerzése.

   • Napelem-telepítés, ami egy 14 kW-os megújuló energiaforrást hasznosító technológia, ezzel az új hűtőkamra energiaigényének nagyobb része fedezhető.

A beruházáshoz elengedhetetlen volt, hogy a vállalálkozás egyik alkalmazottja részt vegyen konfliktuskezelési és problémamegoldási képzésen.

A telephely raktározási kapacitása több mint kétszeresére növekedett az új hűtőkamra és az új épület megépítése miatt.

Mindez lényegesen növeli a vevők kiszolgálásának színvonalát a komissiózási hibák jelentős csökkenésén keresztül, továbbá javítja a raktári dolgozók munkakörülményeit, munkamódszereit. Az eszközöket a 7630 Pécs, Edison utca 112.  szám alatti telephelyen helyezik el.