Címlap Promo Rekord résztv...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Holcim Magyarország Kft. az indulása óta évente egy alkalommal nyitja meg a Bükkösdi Kőbánya kapuit nyílt napjai keretében. Az idei évben minden eddiginél többen látogattak el a Királyegyházi Cementgyár bányájába: ezúttal több mint négyszázan vettek részt az eseményen. A vállalat június 15-én magánszemélyeket, családokat várt a bükkösdi bányájában, ahova idén nem csak Baranya és Somogy vármegyéből, de messzebbről, így például Szentendréről is érkeztek érdeklődők. Június 17-19. között pedig a környező települések 9 iskolájából fogadták a gyerekeket a Holcim munkatársai.

Az esemény alkalmával a látogatók betekintést nyerhettek a Bükkösdi Kőbánya mindennapjaiba, megismerhették a mészkő kitermelésének történetét és folyamatát, valamint testközelből megismerhették a kitermeléshez alkalmazott munkagépeket is.

A Holcim Magyarország Kft. Bükkösdi Bányája kiváló minőségű mészkő alapanyagot biztosít a cementgyártáshoz. A Királyegyházi Cementgyár Európa egyik legmodernebb cementgyára, mely elkötelezett a fenntartható építési megoldások iránt. A vállalat stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re megvalósítsa a teljesen karbonsemleges működést és olyan, környezetkímélő építési alapanyagokat állítson elő, amelyek a hazai, zöld építkezések alapjául szolgálhatnak.

A Bükkösdi Kőbánya idei Nyílt Napjai kiváló lehetőséget nyújtottak az érdeklődők számára, hogy megismerhessék, miből és hogyan készül a cement és hogyan lehet a fenntarthatóságot szem előtt tartva, a körforgásos gazdaság részeként üzemeltetni Magyarország egyik legnagyobb cementüzemét. A Holcim Magyarország Kft. nem csak a fenntartható építészeti megoldások úttörője, de a közösségépítés mellett is elkötelezett, így örömmel láttuk, hogy megnyitva kapuinkat nem csak hasznos információkkal szolgáltunk, de érdekfeszítő, interaktív szabadidős programot is kínáltunk a helyi közösségekben élő családok, baráti társaságok és iskolás osztályok számára

– nyilatkozta Garai Gergely, a Holcim Magyarország Kft. gyárigazgatója.

További információkért és fényképekért látogasson el a holcim.hu weboldalunkra, vagy a Holcim Magyarország Kft. Facebook-oldalára.