Címlap Promo Világhírű pro...

Világhírű produkciók a Zeneszüreten

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett.

A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozni az emberekhez, falakat átlépve utcákon, tereken csendülnek fel a dallamok.

Szeptember 9. és 12. között

a hangversenyek mellett szabadtéri klasszik mozi, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló tér-zenék színesítik Pécs programjait. A fesztivál társszervezője a Pécsi Egyházmegye.

Világhírű, legnagyobb, különleges, ismert… az idei Zeneszüret fesztivált talán ezek a szavak jellemzik legjobban

Négy nap során számtalan fantasztikus programmal és kiváló művészekkel találkozhatnak Pécs több helyszínén.

Szeptember 8-án hangolódjunk együtt a fesztiválra. A város több helyszínén, váratlan időpontban találkozhatunk flashmobokkal és a Percussion Project Péccsel.

A Király utcában, a Színház téren és a Jókai téren utcai zongorákkal találkozhatnak az arra járók, melyek közül több használható, bárki leülhet mögé játszani.

Szeptember 9-én 20 órakor

Carl Orff világszerte ismert és népszerű Carmina Burana című darabját hallhatjuk a Magyar Állami Operaház előadásában a Dóm téren. A nap folyamán több fantasztikus programmal találkozhatnak. A Széchenyi téren generációk találkoznak 17:30-kor. Pécsi és Pécsről származott gyermek és felnőtt művészek közös koncertjét tekinthetik meg Becze Szilvia műsorvezetésével. Majd 19 órától ugyanitt a Magyar Állami Operaház művészei opera és operett slágerekkel szórakoztatják a nagyérdeműt az esti koncertre hangolódva. Végül zárjuk a napot együtt a Bazárban 22 órakor Nemes “Kölyök” Gábor fingerstyle koncertjével.

Szeptember 10-én

népszerű filmjelenetek elevenednek meg a pécsi Dóm téren világhírű zenéket megidézve! Feke Pál a legsokoldalúbb művészek közé tartozik, a fesztiválon többek között az Oroszlánkirály és a Szilaj főhőseként láthatjuk. A Szent István Filharmonikusok előadásában és Horváth Gábor vezényletével a Batman, a Jurassic Park, az E.T., a Star Wars, valamint a Szépség és a szörnyeteg dallamait is hallhatjuk. Ezen a napon Moldvai táncház, cirkuszi felvonulás, balett improvizáció és Játszótér-koncertek lesznek a Magasházi, valamint a Kis Fizikus játszótéren.

Szeptember 11-én, szombaton

a világhírű zongoraművésznő Olga Kern koncertjét hallhatják a Kodály Központban. A művésznő a Concerto Budapesttel és Keller András vezényletével játssza el többek között Rachmaninov közkedvelt 2. zongoraversenyét. Napközben családi nap a Zsolnay Negyedben! Interaktív meglepetésjátékok, ringató, zeneovi, Dödölle, családi táncház, interaktív zeneóra, virtuális valóság, bábszínház, mesefilm zenék és fúvószenekari fesztivál várja a kicsiket és nagyokat.

A zárónapon, szeptember 12-én

Kéméndi Tamás harmonikaművész, Gráf Vivien, Györfi Anna és Kusnyér Anna énekművésznők, valamint a Voisingers koncertje lesz hallható a Széchenyi téren. Este 20 órakor pedig megnyílik a szabadtéri klasszik mozi a Tettyei romok között, ahol Kaliforniai álom című amerikai romantikus vígjáték kerül műsorra!

Olga Kern, pianist, photographed by Chris Lee at Steinway Hall

Jöjjenek a koncertekre, tekintsenek be a sokszínű programok közé, járják végig a fesztivál állomásait!

Két Zeneszüret programon való részvételtől 50% kedvezményt biztosítanak a Filharmónia Magyarország jegypénztárában. Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4., +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, a koncertek előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

További információ a fesztiválról a www.filharmonia.hu oldalon és a www.zeneszüret.hu oldalon.