Címlap Rövidhírek Hamarosan fiz...

Hamarosan fizetni kell a gépjárműadót

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gépjárműadó első részletét március 15-ig, a másodikat szeptember 15-ig kell befizetni a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak, akár csekket is igényelhetünk.

A határidőket érdemes betartani, mert a halogatás késedelmi pótlékkal járhat. Akiknek a tavalyihoz képest változott a gépjárműadójuk, idén is határozatot kapnak, akiknek viszont változatlan az adó összege, azokat értesítésben emlékezteti a NAV a fizetésre.

Az adót kerekítés nélkül, forintban kell megfizetni. Azok, akiket egész évre adómentesség illet meg, nem kapnak sem határozatot sem értesítést.

Amennyiben valaki csekken szeretné rendezni a gépjárműadót, az február 15. óta már SMS-ben is kérhet hozzá csekket. Az SMS-ben a CSEKK szót és az adóazonosító jelet kell elküldeni a 30/344-4304-es számra. Ezt a szolgáltatást csak azok a magánszemélyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek. A benyújtott igényre az adóhatóság két csekket postáz a bejelentett lakcímre. Bővebb információ a NAV honlapján olvasható.

Kiemelt képünk illusztráció.