Címlap Program Íme néhány ti...

Íme néhány tipp a könnyebb tanévkezdésért

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mielőtt visszaállunk a szürke hétköznapok korforgásába érdemes megkezdeni az iskolai előkészületeket. Íme néhány tipp, hogyan lehet gördülékeny a szeptemberi kezdés a gyerekek számára.

Olvassuk el a kötelezőket!

Kosztolányi, Jókai, Móricz és a többi költőtől származó irodalmi alkotás mind a magyar kultúra része. Akár szeretünk olvasni, akár nem a kötelező olvasmányok elkerülhetetlenek.

Az elmaradt házikat pótoljuk be

A nyári szünet a pihenésről és a feltöltődésről szól, de ha az egyik tanárunk a melegebb hónapokban is házfeladattal látja el az osztályt, akkor ne felejtsük azt megcsinálni még iskolakezdés előtt.

Frissítsük fel a tavaly tanultakat

Frissítsük fel a gyerekek memóriáit az eddig elsajátított ismeretekről, hogy idén zökkenőmentesen tudjanak haladni a témákon belül.

Lapozzuk át az idei tankönyveket

Előny, ha már az iskola első napja előtt tudják a gyerekek, hogy miről fognak az elkövetkezendő időszakban tanulni. Fussuk át a témákat, nézzük meg a címeket és merüljünk el az ábrákban. Az igazi tanulást nem feltétlenül kell elkezdeni még van idő a pihenésre, de jó, ha képben vagyunk azzal mi vár ránk.

Szelektáljuk a fiókokat

Tegyünk rendet az íróasztalunk körül. Szortírozzuk ki azokat a papírokat, amelyekre már nem lesz szükség. Csináljunk helyet az új tankönyveknek és írószereknek.

Pihenjünk amennyit tudunk!

Használjuk ki azokat a napokat melyek még maradtak a nyárból és pihenjünk sokat, töltődjünk fel a szeptemberi mókuskerék előtt. Strandoljunk, programozzunk és élvezzük ki a melegebb napokat.