Címlap Rövidhírek Látni és láts...

Látni és látszani ősszel is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látni és látszani elnevezéssel baleset-megelőzési kampányt indított az Országos Rendőr-főkapitányság október 25-én, hétfőn.

Az akció keretében december 10-éig ingyenes vizsgáltathatják át a sofőrök autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát. Az érdeklődők térítésmentesen ellenőriztethetik a látásukat is.

A kampányhoz csatlakozó szervizekben a gépjárművezetők igazoló lapot kapnak, arról, hogy autójuk megfelel a jogszabályokban előírtaknak. Az akcióban részt vevő optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, és szintén igazoló lapot kapnak a megjelentek.

A kampány célja, hogy minél szélesebb tömegek számára váljon világossá a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, és az, hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota, láthatósága egyaránt elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek.

Baranya megyében két pécsi autószerviz és egy mohácsi optika csatlakozott a kampányhoz, melyről a további részletek ITT érhetők el.

Kiemelt képünk forrása: osz.latnieslatszani.hu.