Már gyűjtik a lehullott faleveleket, de a saját portájánál Önnek kell rendet tartani!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már gyűjtik Pécsett a lehullott lombot, a város nagy részén a munkálatokat a Biokom végzi, ám egyes városrészekben alvállalkozók dolgoznak.

Az ősz beköszöntével, szeptember utolsó napjaiban már elindultak a munkálatok, főként azokon a területeken, amik kiemelt jelentőséggel bírnak. Ilyen például Pécsett a Szabadság utca, a Nagy Lajos király útja és a Szent István tér is. A lombgyűjtés fő időszaka novemberre és decemberre esik.

A Biokom munkatársai a társasághoz tartozó területeken legalább egyszer begyűjtik a lehullott faleveleket, de lesznek olyan terek, utcák, ahova többször visszatérnek. Alvállalkozók segítségét is igénybe veszi a pécsi városgazdálkodási cég, például a Kertvárosban, Uránvárosban és a Budai városrészekben a megbízott cégek gondoskodnak a lomb begyűjtéséről.

Tavaly kísérletképpen egyes kevésbé frekventált területeken, ahol a falevelek nem akadályozzák a közlekedést, meghagyták az avart, idén ez a gyakorlat folytatódik.

Ne feledje! A vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében az ingatlan előtti járda tisztán tartásáról a tulajdonosnak kell gondoskodni. Azaz a hulladék- és gyommentesítés mellett a falevelek, majd télen a hó eltakarításáról is.

Előző sztori

Veszélyesek a fák Mohácson?

Következő sztori

Leitatták, leütötték majd kirabolták