Amikor a 66. percben Varga Barnabás szépített, felcsillant a remény, de végül nem tudtunk egyenlíteni és pontot szerezni (Fotó: Koncz Márton)
Címlap Sport A magyar szur...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar drukkerek bevették Köln városát, de a válogatott ennek ellenére vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot: Svájc egyértelműen jobb volt ezen a mérkőzésen. Tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani!

Csodálatos volt látni a mérkőzés előtt, hogy mennyi magyar drukker van ott a helyszínen. Miként azt is jó volt látni a pécsi belvárosban, hogy szinte mindenki az Eb-rajtra hangol: Magyarország-feliratos pólókban járkáltak nagyon sokan, az autókon is vannak piros-fehér-zöld zászlócskák, szóval óriási az érdeklődés a csapat iránt, nagy szeretet övezi a válogatottat.

Az első ellenfél Svájc volt az Európa-bajnokságon, és tömören leírom, otthon mik hangzottak el a látottak alapján (nem magamat idézem!): „a Kerkezt el kell zavarni”, „nem ezért nézem”!

Tény, az első félidő pocsék volt. Támadójáték nulla, Szoboszlai nem volt játékban (alig volt nála a labda), a védelmünk pedig bizonytalankodott, teszefosza volt. Ja, nem mellesleg kaptunk is két gólt…

Bíztunk benne, hogy a második félidőben csodát tesz a Marco Rossi vezette magyar csapat. Bő húsz perc után jobban is nézett ki a helyzet, Varga Barnabás ugyanis szépített, s utána is akadtak még lehetőségeink – sokkal többet tettek a fiúk a jó eredményért, mint korábban. Egyvalamit viszont nem szabad elfelejteni, Svájc remek csapat. Mi mentünk előre, ők pedig igyekeztek élni azzal a lehetőséggel, hogy több területük lesz, no meg a kapitális hibáinkkal. Ezen a meccsen ugyanis hátul hatalmas bakikat követtünk el, aminek meg is ittuk a levét: Embolo tette fel az i-re a pontot a 93. percben.

Az első csoportmeccsét tehát 3-1-re elbukta a magyar válogatott, de még semmi sincs veszve: június 19-én a házigazda németekkel csapunk össze, majd négy nappal később a skótokkal.

Magyarország–Svájc 1-3 (0-2)

Labdarúgó Európa-bajnokság, A csoport. Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang (Bolla, a szünetben), Szalai (Dárdai M., 79.) – Fiola, Nagy Á. (Kleinheisler, 67.), Schäfer, Kerkez (Ádám M., 79.) – Szoboszlai, Sallai – Varga B. Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 68.), Xhaka, Freuler (Sierro, 86.), Ndoje (Rieder, 86.) – Aebischer, Duah (Amdouni, 68.), Vargas (Embolo, 74.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Gólszerzők: Varga B. (66. perc), ill. Duah (12. perc), Aebischer (45. perc), Embolo (93. perc).