Az NB II-es kozármislenyi csapat nagyon sok örömet szerzett szurkolóinak – köszönhetően annak is, hogy a játékosok harcra kész állapotban voltak
Címlap Sport A mislenyiek ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magas szintű rehabilitáció, regeneráció már olyannyira a sport velejárója, mint a mindennapi edzések, a kemény szakmai munka. A pécsi (PMFC), valamint a közeli futballcsapatok (HR-Rent Kozármisleny, Szentlőrinc), továbbá atléták egy ideje már élnek a tavaly a Nemzeti Kosárlabda Akadémián átadott Dr. Hepp Ferenc Rehabilitációs és Regenerációs Központ által nyújtott szolgáltatásokkal.

A kozármislenyi csapat kiváló szezont produkált a másodosztályban, az ötödik helyen végzett, megelőzve olyan együtteseket, mint például a Budapesti Honvéd, vagy a Gyirmót. Az Aczél Zoltán vezette szakmai stáb kiváló munkát végzett, ez visszaköszönt a pályán, de kevesebben tudják, hogy más is segített: amikor egy-egy játékosnak szüksége volt rá, átugrott Pécsre…

– A Kozármisleny évről-évre szeretne fejlődni, és tudomásul kell venni, hogy a kemény és profi munka mellett kell a magas szintű orvosi, diagnosztikai, rehabilitációs háttér, a modern eszközpark is – fogalmazott Magyar Márk, a mislenyiek klubvezetője a Pécs Aktuálnak. – Tisztában voltunk vele, hogy mi nem rendelkezünk ilyennel, így nagyon örültünk annak, hogy a közelben van egy olyan intézmény, a Dr. Hepp Ferenc Rehabilitációs és Regenerációs Központ, amely mindent igényt kielégít. Meg vagyunk elégedve a közös munkával, rengeteget segített nekünk a mindennapokban, és az sem mellékes, hogy a srácok is szívesen mennek oda.

A mislenyiek erőnléti edzője (aki egyben asszisztensedző is), Loch Krisztián elmondta, abban az időszakban kezdtek el keresni valami újdonságot, valami pluszt, amikor vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban játszottak, vagyis sok meccsük volt, és sokat is utaztak. Pontosan tudták, hogy ilyenkor aranyat ér a jó regeneráció, ezért krioszaunát kerestek.

– Innen indult a kapcsolat! Rengeteget segített ez nekünk a regenerációban, ha jól emlékszem, két meccset be is húztunk – emlékezett vissza Loch Krisztián. – Ezt követően körbevittek minket, és olyan eszközöket láttunk, hogy akár az űrbe is lehetne velük utazni! Télen aztán, amikor jöttek a sérülések, nagyon sokat jelentett nekünk ez az együttműködés: Kozics, Gajág is oda járt, Egerszegi a részleges térdszalag-szakadása után, valamint akik sokat játszottak, mint például Turi és Kozics, nyirokkezelést is kaptak. Nagyon meg voltunk elégedve, óriási hasznát vettük. Az együttműködést folytatjuk, a következő szezon előtt ismét igénybe vesszük a központban lévő lehetőségeket, pontosan felmérjük a játékosaink testösszetételét és gyorsaságát.

A pécsi központot nem csak az NB II-ben szereplő mislenyi futballcsapat találta meg, hanem a PMFC és a Szentlőrinc is, valamint a Pécsi Atlétika Alapítvány sportolói. Sőt, jártak oda az utóbbi hónapokban válogatott sportolók is, mint például a Paks kosárlabdázója, Eilingsfeld János, valamint a Pécsett és Szekszárdon is megforduló szlovák Nikola Dudásová.

– Nagyon örülünk neki, hogy van igény arra a magas szintű regenerációs és rehabilitációs terápiára, amit mi nyújtani tudunk – mondta Czeininger Mariann, a központ vezetője. – Mindez úgy szokott működni a mindennapi életben, hogy a szakmai vezető jelzi felénk a problémát, megkapjuk az orvosi leleteket, és elkezdődik a közös munka. Elektro- és fizioterápiában, gyógytornában, valamint manuálterápiában is a legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk biztosítani.

Bízunk benne, hogy a pécsi és környékbeli sport sokat fog ebből profitálni!

Az épülettel biztosan nagyon sok pécsi találkozott már: a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tőszomszédságában található a Megyeri úton
A magyar válogatott kosárlabdázó, Eilingsfeld János is látogatta a pécsi központot, amikor rendbe kellett tennie magát