Az NKA Universitas Pécs válogatott játékosa, Meleg Gergő jó teljesítménye, hatalmas zsákolásai is kellettek a sikerhez
Címlap Sport Az egyik pécs...

Az élvonalban szereplő két pécsi férfi kosárlabdacsapat közül az NKA Universitas Pécs már két győzelemnél tart, miután hazai pályán megverte a Sopront is. A PVSK-Veolia ezúttal a Körmend vendége volt, és bár derekasan helytállt, végül hét ponttal kikapott.

Az Oroszlány elleni siker után a második fordulóban is hazai pályán, az NKA Arénában játszott az NKA Universitas Pécs, és élt a lehetőséggel, legyőzte a Sopront is. Csirke Ferenc együttese ezúttal is nagyon sokat tett azért, hogy megnyerje a meccset: keményen védekezett, a játékosok küzdöttek minden egyes labdáért, s bár Kerpel-Fronius Gáspár és Brbaklics Aleksa nem szerzett pontot, mégis mindketten a legjobbak közé tartoztak. Persze az sem volt mellékes, hogy Meleg Gergő végre nagy formában játszott, többször is hatalmasat zsákolt, Nemanja Nikolics és Ibrahim Durmo is ponterős volt, az új amerikai légiós, Remy Abell pedig bizonyította, hogy érdemes volt szerződtetni!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, és köszönöm szurkolóink támogatását! A Sopron tizenkilenc támadólepattanót szerzett, ennek ellenére ezt a meccset a védekezésünkkel nyertük meg. Végig keményen, agresszíven védekeztünk, és bár Kerpel-Fronius és Brbaklics pont nélkül maradt, elképesztően sokat dolgoztak, rengeteget tettek a győzelemért. Nagyon örülök annak, hogy új játékosunk, Remy ilyen jól mutatkozott be, de hangsúlyozni kell, hogy igazi csapatmunka hozta meg a sikert.

NKA Universitas Pécs–Sopron KC 81-70 (20-14, 18-16, 23-19, 20-21)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 2. forduló. Pécs, NKA Aréna, 800 néző. Vezette: Cziffra Csaba, Goda László, Jakab László. NKA Universitas Pécs: Nikolics 13, Durmo 18/6, Brbaklics, Meleg 15, Bacsovics 8. Csere: Kerpel-Fronius, Abell 20/9, Scherer 7/3, Rátgéber. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Sopron KC: Edwards 10, Garrett 15, Mucius 11/3, Fofana 7, Molnár 8. Csere: Kucsera, Takács 12, Fazekas 7/3, Csendes. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

A PVSK-Veoliának nagyon kemény a sorsolása a szezon elején, hiszen a szombathelyi túra után a második fordulóban Körmendre kellett utaznia. A vasi fellegvárban sosem egyszerű nyerni, de Szrecsko Szekulovics együttesének majdnem sikerült: a 29. percben még a vendégek vezettek (66-68), ám a hajrában a hazaiaknak jött ki jobban a lépés.

Egis Körmend–PVSK-Veolia 91-84 (19-26, 25-20, 26-22, 21-16)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 2. forduló. Egis Körmend: Williams 29/15, Kountz 20, Piripas 4, Kiss B. 3/3, Vucskovics 13/3. Csere: Ferencz 8/3, Gáspár 4, Doktor 10/6. Vezetőedző: Forray Gábor. PVSK-Veolia: Micsovics 15, Archibald 25/6, Plézer, Dzseletovics 16/9, Payton 17/6. Csere: Mokánszki 2, Frank, Németh, Antóni 9/3, Merkl. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.