Címlap Sport Bajnokin is l...

Bajnokin is legyűrték a Győrt a pécsi lányok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép győzelmet aratott a pécsi női kosárcsapat, amely tizenhat ponttal verte a Lauberben a Győrt.

A két csapat nemrég találkozott egymással a Magyar Kupában. Emlékezetes meccset vívtak a negyeddöntőben, amely egy utolsó másodperces triplával dőlt el: Szücs Réka tett pontot a csata végére azzal, hogy jó 9-10 méterről bevágott egy hármast, amivel 62-60-ra győztek a pécsiek.

A hasonló játékerőt képviselő riválisok most a bajnokságban találkoztak, és senki sem bánta különösebben, hogy a nagy csata elmaradt a Lauberben. Három negyed ugyan kiegyenlített küzdelmet hozott, a harmadik felvonásban azonban annyival jobbak voltak Kiss Virágék, hogy ezzel el is döntötték a meccset: 24-6-ra nyerték ezt a tíz percet, a végén pedig 78-62-es győzelemnek örülhettek. A pécsi lányok az alapszakasz vége felé közeledve a harmadik helyen állnak a tabellán, csak a Sopron és a Szekszárd előzi meg őket.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a lányoknak és a szurkolóknak is! Három vereségből jöttünk, igaz, ezeket euroligás ellenfelektől szedtük össze. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatokkal pariban tudunk maradni, nyerni is képesek vagyunk ellenük, és ez most is bebizonyosodott. Furcsa volt, hogy január 8. óta most először játszottunk otthon, de fantasztikus élmény volt. A szokásos jó védekezésünkre sikerült egy lapáttal rátenni, és a második félidőben még a dobások is beestek hozzá. Ilyen nehézségű mérkőzést nehéz pusztán a palánk alatt megnyerni, ezért jó volt látni, hogy a harmadik játékrésztől kezdve megvolt a dobásaink egyensúlya: amikor behúzódtak Virágra és Chelsea-re, jöttek a távoli dobások. És mindehhez társult a fantasztikus védekezésünk, úgyhogy meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével. Most már abszolút a mi kezünkben van, hogy megszerezzük a harmadik helyezést az alapszakaszban – ami egy olyan pozíció a rájátszás előtt, amiről év elején álmodtunk. De lépésről lépésre haladunk, a hétvégén megyünk egy nagyon erős csapathoz, a Csatához, meglátjuk, mire megyünk velük.

Iványi Dalma: – Először is szeretnék gratulálni a PEAC-nak, nagyon szépen játszott, illetve nagyszerűen kihasználta a harmadik negyedbeli megingásunkat. Az egész második félidőben eksztázisban játszottak a hazaiak, mi viszont érthetetlen módon összeomlottunk. Azokban az elemekben hibáztunk, amelyeket előzetesen megbeszéltünk és gyakoroltunk az edzéseken.

NKA Universitas PEAC–UNI Győr MÉLY-ÚT 78-62 (18-15, 19-21, 24-6, 17-20)

Pécs, 700 néző. V.: dr. Mészáros, Nagy, Goda. NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/3, Wentzel 14/6, Marshall 18/6, Nelson 12, Kiss V. 20. Csere: Sarok, Szücs R. 3, Simon Zs., Brajkovic 2, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc. UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 12, Dombai 11/3, Dubei 8/6, Oroszova 2, Mompremier 24. Csere: Razheva 2, Ruff-Nagy, Török 3, Weninger 2, Rozmán. Vezetőedző: Iványi Dalma.