Ibrahim Durmo a pontjaival, a csupaszív játékával tűzbe hozta a hazai szurkolókat – csodás volt a hangulat az NKA Arénában
Címlap Sport Bravúr a javá...

Valami nagy dolog van készülőben az élvonalban szereplő NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapatánál, amely a bivalyerős Alba Fehérvárt is megverte, így négy győzelemmel kezdte a bajnokságot! A PVSK-Veolia pont ellenkező utat jár be, négy vereségnél tart.

Fergeteges hangulatú mérkőzést játszott a pécsi egyetemi csapat az NKA Arénában! Élmény volt nézni a srácokat, akik a nagyszünet után abszolút tűzbe hozták a szurkolókat, ők pedig minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a végén hazai győzelem szülessen.
Megszületett, de tényleg nagyon sokat kellett érte melózni. A bivalyerős Alba Fehérvár a második negyedben már 13 ponttal is vezetett, s nagyon úgy tűnt, hogy simán nyer. A nagyszünetben azonban már csak 5 volt közte (38-43), nem sokkal később pedig már a pécsi fiúk vezettek! Vojvoda Dávid hiába szórta a pontokat, Ibrahim Durmo rajta is túltett, ráadásul a társai is kitettek magukért – igazi csapatként küzdöttek. A vége aztán 79-70-es hazai győzelem lett, ami azt jelenti, hogy az NKA Universitas Pécs négy sikerrel kezdte a bajnokságot, ami fantasztikus teljesítmény ettől a csapattól!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatnak és a szurkolóinknak is! Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk, amit a védekezésünkkel nyertünk meg. Az Alba nem nagyon szokott 95-100 pont alatt dobni, ezt most sikerült elérnünk, ez volt a kulcs. A második negyedben tizenhárom pontos hátrányban is voltunk, de a nagyszünetre vissza tudtunk jönni mínusz ötre, ami nagyon fontos volt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, fergeteges volt a hangulat!

NKA Universitas Pécs–Alba Fehérvár 79-70 (19-21, 19-22, 18-9, 23-18)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 4. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám, Szilágyi Bálint. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 11, Durmo 26/6, Abell 16/3, Meleg 4, Bacsovics 12. Csere: Nikolics 3, Brbaklics 5/3, Scherer 2, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Alba Fehérvár: Nichols 16/6, Vojvoda 19/9, Filipovity 6, Horne 7/3, Krivacsevics. Csere: Smith 14, Thomas 7/3, Kass 1. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

A másik pécsi csapat, a PVSK-Veolia a DEAC vendége volt, s három vereség után nagyon kellett volna már egy győzelem. A házigazdák elhúztak a mérkőzés elején, és gyakorlatilag az ekkor megszerzett előnyüket vitték végig az egész meccsen. Szrecsko Szekulovics együttese igyekezett ledolgozni a hátrányát, de annál többre nem futotta erejéből, mint hogy szoros, vállalható vereséget szenvedjen.

Szrecsko Szekulovics: – Rosszul kezdtünk, így gyakorlatilag végig futnunk kellett az eredmény után. A DEAC minőségibb csapat annál, hogy ekkora előnyt kapjon, pláne hazai pályán. Debrecenben ki lehet kapni, a játékosaim által mozgósított energiákkal viszont nem vagyok elégedett.

DEAC–PVSK-Veolia 75-68 (21-13, 14-14, 22-21, 18-20)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 4. forduló. DEAC: Pongó 15/9, Anderson 7/3, Williamson 11/3, Drenovac 25, Ostojics 10. Csere: Garamvölgyi 3/3, Neuwirth, Hőgye 4. Vezetőedző: Andjelko Mandics. PVSK-Veolia: Frank 3/3, Archibald 24/12, Németh A., Dzseletovics 4, Payton 22/3. Csere: Micsovics 3/3, Antóni 3/3, Mokánszki 9/3, Merkl. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.