Címlap Sport Cél a bentmar...

Cél a bentmaradás – vagy egy picivel több

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB I-es szezonra készül a PTE-PEAC női röplabdacsapata, amely új vezetőedzővel vág neki a szeptember végén rajtoló bajnokságnak: Horváth Alexandra először irányít majd felnőtteket.

Új vezetőedző, magasabb osztály, új célok – izgalmas, érdekes szezon előtt áll a PTE-PEAC női röplabdacsapata. Az előző idényt még az NB II-ben töltötte az együttes, ám miután lehetőség adódott a feljebb lépésre, a vezetőség úgy döntött, él ezzel, így most már az NB I-re (vagyis a második vonalra, hiszen ott van még az Extraliga) készülnek az egyetemisták. Akiket egy mindössze 31 éves tréner, Horváth Alexandra irányít: a fiatal szakember az edzői pályát négy éve kezdte, játékosként azonban rengeteg tapasztalatot szerzett.

– Kaposvárról érkeztem, ahol az utóbbi néhány éve utánpótlás csapatoknál edzősködtem – mondta a Pécs Aktuálnak Horváth Alexandra, aki játékosként a BSE-vel háromszor volt bajnok az Extraligában, kétszer nyert Magyar Kupát, volt ifi válogatott és felnőtt B-válogatott is. – Felnőtt csapatot még nem irányítottam, így ezt a mostani munkát nagy kihívásnak érzem. Megmondom őszintén, nagyon vártam már, hogy megkezdjük a közös munkát.

Hétfőn megkezdték – a PTE-PEAC belevágott a felkészülésbe. A keretben sok az utánpótláskorú játékos, mellettük van néhány rutinos röplabdázó, s hozzájuk csatlakoznak majd a Kaposvárral kötött együttműködésnek köszönhetően extraligás fiatalok.

– Jelenleg tizennégyes kerettel dolgozom, nagyon lelkesek és lelkiismeretesek a lányok, én pedig élvezem velük a munkát. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű dolgunk újoncként, a csapatunk célja a tisztes helytállás, a bentmaradás. Elárulom, én azért többre vágyom, örülnék, ha megszereznénk az ötödik helyet.

A bajnokság szeptember végén kezdődik, előtte Magyar Kupa-meccsel hangol a rajtra a PTE-PEAC. A női NB I-ben hét csapat szerepel majd, az utolsó helyezett a szezon végén osztályozót játszik a bentmaradásért.