Címlap Baranya Dobogón a vil...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két versenynap után a második helyen áll a Miamiban zajló finn dingi világbajnokságon Németh Domonkos, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar hallgatója – számolt a hajozas.hu portál.

A második versenynapon friss, 17-18 csomós szél fújt. A 16 nemzet 58 hajójából az éllovasok, a legjobbak most már egyértelműen a brit Ed Wright, Németh Doma és az olasz Federico Colaninno.

A szombati első futamban olasz-magyar párviadal zajlott az élen. Hátszél végén a Tihanyi Hajós Egylet versenyzője vezette a mezőnyt, ám a kapuban luvba borult egyet és kiesett a futamgyőzelemért folyó harcból. Az olasz finnest ezután Wright szorongatta, de az utolsó krajcban Colaninnónak jött ki jobban a lépés és elsőként futott célba. Németh Doma pedig az 5. helyen.

A negyedik futamon ismét Coloninno fordult elsőként a krajcbójánál a nyakán Domával. Wright egy-két hajóhosszal mögöttük. Ám ezután hátszélben az olasz finnesnek eltörött a bumstiftje, így kiállni kényszerült. Wright a hátsélszakaszon előzte meg Németh Domát és a harmadik futamgyőzelmével megerősítette az első helyét az összetett versenyben.

(Forrás és fotó: hajozas.hu)