Megvan az első győzelem az Európa Kupában: a Zseljko Djokics által irányított pécsi lányok kiszolgálták a szurkolókat
Címlap Sport Elegáns szake...

Ismét nemzetközi kupameccset játszottak a Lauber Dezső Sportcsarnokban: az NKA Universitas Pécs női kosarasai az Európa Kupában az örmény Yerevan Foxes együttesét fogadták, és végül hatalmas különbséggel győztek.

Jó volt látni, hogy elég sok autós kereste a parkolóhelyet a Lauber Dezső Sportcsarnok környékén, emellett jöttek egyetemi drukkerek egyenpólóban, szóval érezhető volt, hogy nem mindennapi dolog van készülőben. A mérkőzés előtt fél órával Zseljko Djokics vezetőedző és Éles Péter sportszakmai igazgató elegáns öltönyben állt a kispadnál (mindez a Rátgéber László és Fűzy Ákos által fémjelzett aranykorra emlékeztetett), ott volt a pálya mellett Kéri Iván (mint mindig), a büfében Havasi Tamásnál pedig ugyanolyan extra finom volt az isler, mint húsz éve (reméljük, nem azokat adta…).

Szóval minden klappolt – nem sokkal később kiderült, hogy a pályán is minden rendben. Kétségtelen, a jereváni rókák nem a legerősebb csapat a csoportban, ettől még le kellett őket győzni, amit meg is tettek a pécsi lányok. A szurkolók nagyon sok kosarat láttak, akadtak szép megoldások is, repkedtek a triplák hazai oldalon (13-at dobtak!), és végül 122-55-re nyertek Studerék.

Kellemes szerda esti sportesemény volt ez!

NKA Universitas Pécs–BC Yerevan Foxes 122-55 (29-12, 38-20, 26-14, 29-9)

Női kosárlabda Európa Kupa, L csoport, 2. forduló. NKA Universitas Pécs: Studer 9/3, Smailbegovic 13/9, Zsebe-Weninger 13/3, Olawuyi 11, Kiss A. 6. Csere: Rátkai 6, Reisingerova 6, Török 18/3, Held 27/18, Laczkó 5/3, Josepovits 4. Vezetőedző: Zseljko Djokics.