A PMFC játékosainak öröme érthető: nyolcgólos győzelemmel kezdték a szezont! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Elkezdődött a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új bajnokságnak vágott neki a PMFC és a Szentlőrinc labdarúgócsapata is: a pécsiek az NB III.-ban nyolcgólos győzelmet arattak a nyitányon, a lőrinciek pedig egy találattal nyertek Ajkán. A HR-Rent Kozármisleny döntetlennel, a PTE-PEAC vereséggel indított.

Nagyon kíváncsiak voltunk arra, mire megy majd az alakulófélben lévő PMFC az NB III. nyitányán. A szurkolók nagy örömére Aczél Zoltán együttese sikerrel vette az első akadályt, ráadásul nem is akármilyennel, hiszen hazai pályán 8-0-ra győzött a Dunaföldvár ellen. A jó rajt nagyon fontos, sokat érhet a folytatásra nézve, tehát tényleg szuper, hogy a pécsi srácok így kezdtek, ugyanakkor tegyük hozzá rögtön, ez az ellenfél jelen állapotában nem mérvadó a harmadosztályban, hiszen a közösségi médiában hirdetve csipegette össze a játékosait. Ennél csak keményebb meccsei lesznek a PMFC-nek.

Maradva az NB III.-nál: a PTE-PEAC nagy sanszot szalasztott el, mert hazai pályán meg kellett volna verni a Szekszárdot. Nem sikerült, a Tolna megyei csapat ugyanis egy hajrában szerzett góllal mindhárom pontot elvitte.

Egy osztállyal feljebb, az NB II.-ben nagyon kemény feladat várt a Szentlőrincre, mert újoncként az Ajka otthonában lépett pályára – ott pedig soha senkinek nincs könnyű dolga. Az immár Waltner Róbert által irányított lőrinci srácoknak sem volt, de így is megugrották a lécet, Tóth-Gábor Kristóf büntetőből szerzett góljával megnyerték a meccset, így nagyon értékes győzelmet arattak. Az biztos, hogy még rengeteg munka vár a piros-feketékre, de nagyon úgy tűnik, hogy ütőképes, erős csapat formálódik.

Az előző szezonban az előkelő ötödik helyen végzett HR-Rent Kozármisleny hazai pályán indította a szezont, s a múltkori remeklés miatt mindenki abban bízott, hogy az újonc Békéscsaba ellen meglesz a három pont. Sajnos nem lett meg. A házigazdák sokat támadtak, de eredménytelenül, a vendégek aztán a hajrában találtak egy gólt, és ezzel majdnem megnyerték a mérkőzést – ám az utolsó pillanatban volt válaszuk a mislenyi srácoknak, akik legalább az ikszre rászolgáltak.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1-1 (gólszerzők: Kirchner 94., ill. Pintér 87.), Ajka–Szentlőrinc 0-1 (gólszerző: Tóth-Gábor 27. – 11-esből), PMFC–Dunaföldvár 8-0 (gólszerzők: Wirth 1. és 7., Fejős 18. és 44., Hegedűs 46., Vas 53. és 85., Bor 88.), PTE-PEAC–Szekszárd 1-2 (gólszerzők: Leidl 51., ill. Ulbert 14., Tóth D. 81.).

A kozármislenyi srácok nagyot melóztak, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal (Fotó: Kozármisleny FC)
Az NB II-ben újonc szentlőrinciek nagy bravúrt hajtottak végre azzal, hogy idegenben győztek Ajkán (Fotó: Szentlőrinc)