Az aranyérmes Gulyás Michelle a női öttusázók eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Címlap Sport Ez igen! Guly...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztően jól szerepelt a párizsi olimpia utolsó két magyar főszereplője, hiszen az öttusázó Gulyás Michelle aranyérmes lett, Guzi Blanka pedig negyedik helyen zárt. Az Egyesült Államok végzett az éremtáblázat élén.

Gulyás Michelle szenzációsan versenyzett, a célszalagot már sírva szakította át, az eredménye pedig új világcsúcs! Utoljára húsz évvel ezelőtt, 2004-ben lett olimpiai bajnok magyar öttusázó, akkor Vörös Zsuzsanna győzött. Gulyás Michelle a magyar küldöttség 19. érmét szerezte a párizsi ötkarikás játékokon.

– A lovaglás után lekerült rólam egy teher, próbáltam élvezni a versenyt. Nyilván a lézerrun előtt érzi mindenki a legjobban a feszültséget, mert ott már azért látjuk, hogy ki hogy indul, hány másodperccel egymás mögött, de próbáltam ezt kizárni, nem is néztem meg, ki hogy indul körülöttem – nyilatkozta az MTI-nek Gulyás, aki hozzátette, az utolsó lövészet után érezte, hogy meglesz az aranyérem. – Azt mondtam magamnak, most már tökmindegy, hogy mi történik, ha bele is halok és letörik két lábam, vagy lefújja a szél a másik karomat, akkor is valahogy beküzdöm magamat.

A párizsi olimpia küzdelmei a női kosárlabdázók fináléjával zárultak, óriási csatában az Egyesült Államok lett a bajnok, a franciák szerezték meg az ezüstérmet. Az éremtáblázat rendkívül szorosan alakult, az amerikaiak csak több ezüstérmüknek köszönhetően előzték meg Kínát. Magyarország egyetlen bronzéremmel teljesített gyengébben, mint három évvel ezelőtt Tokióban, azonban most egy hellyel előrébb végeztünk a nemzetek sorrendjében: 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel a 14. helyen zártunk.