Az NKA Universitas Pécs férfi csapata kiválóan kezdte a 2024/2025-ös szezont: három forduló után is hibátlanok a srácok!
Címlap Sport Ez nem semmi:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hazai győzelem után az első idegenbeli bajnokiját is megnyerte az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, így hibátlan mérleggel ott van a legjobbak között az élvonalban. Bravúros kezdés!

Az Oroszlány és a Sopron elleni siker kellő önbizalmat adott, nem mellesleg az is látszott, hogy egyben van ez a csapat, és az új légiós, Abell szerződtetése is jó húzás. Ennek fényében mindenki úgy számolt, hogy az eddig nyeretlen Honvéd otthonában is reális esély lesz a győzelemre, más kérdés, hogy az egyik húzóemberre, Nemanja Nikolicsra betegség miatt nem számíthatott Csirke Ferenc vezetőedző.

Az első negyed pocsék volt pécsi szempontból, mintha le sem szálltak volna a fiúk a buszról. A hazaiak nyolcpontos előnyre tettek szert, de pünkösdi volt ez a királyság: a következő felvonás már a vendégeké volt, akik nagyot küzdve fordítottak, és a nagyszünetben már vezettek (36-37). A folytatásban aztán nagy csatát vívott egymással a két csapat, de míg a Honvédban csak két játékos jutott el végül kétszámjegyű pontig, addig az NKA Universitas Pécsben ez öt kosarasnak sikerült. Ez pedig nagyon nem mindegy! Miként az sem, hogy a vendégek nyerték meg a lepattanócsatát, jelezve, hogy minden egyes labdáért keményen megharcoltak, ez pedig végül azt eredményezte, hogy 84-79-re győztek!

Szuper mérleg: 3/3!

Endo Plus Service-Honvéd–NKA Universitas Pécs 79-84 (22-14, 14-23, 22-23, 21-24)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 3. forduló. Budapest, Ludovika Aréna. Vezette: Montgomery-Tóth Cecília, Fodor Attila, dr. Németh Patrik. Endo Plus Service-Honvéd: Hardrict 9/3, Hajdu 3/3, Grubor 6/6, Gatling 33/15, Filipovics 10. Csere: Mucza 7, Kopácsi 7/3, Balogh 4. Vezetőedző: Zlatko Jovanovics. NKA Univesitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Durmo 15, Brbaklics 2, Meleg 22/3, Bacsovics 14. Csere: Abell 18/6, Scherer 11/9, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.