Címlap Sport Feljut a PMFC...

Feljut a PMFC az élvonalba? Öt pontunk van rá, hogy igen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Belevágtak a munkába az NB II-es baranyai labdarúgócsapatok, a PMFC és a Szentlőrinc. A második helyen telelő pécsieknél nincs változás a keretben, a bentmaradásért harcoló lőrincieknél vannak távozók.

Hétfő délelőtt megkezdődtek a dolgos hétköznapok a PMFC labdarúgócsapatánál. Miközben Vas László a játékoskijáró végén sajtótájékoztató keretében adott információkat a média képviselőinek az együttessel kapcsolatban, addig Sólyom Csaba két zsáknyi labdával baktatott a pályára Szabados József és Németh Zsolt kíséretében. A 2021-es esztendő első edzésén már túlvannak a piros-feketék, akik keddtől csütörtökig Harkányban vesznek részt egy csapatépítő és állóképesség-fejlesztő edzőtáborban, tudtuk meg Vereby-Csethe Bencétől, a PMFC sajtófőnökétől.

– Az előttünk álló négyhetes felkészülésből igyekszünk a maximumot kihozni – mondta Vas László vezetőedző. – Szeretnénk megfelelő állapotba kerülni a január végi bajnoki rajtig. Úgy állunk a munkához, hogy ami eddig elég volt, holnap már kevés lesz. A célunk továbbra is az, hogy a csapat a maximumot hozza ki magából, folyamatosan fejlődjön. Az öltözőnkben egyetlen új arc sincs. Nem véletlen. Kialakult egy olyan mag, akikre számíthatunk, az itt lévők az utóbbi hónapokban mindent megtettek a sikerért. Épp ezért nem akarunk mindenképpen új játékost igazolni, de természetesen ha lesz olyan, akiről tudjuk, hogy segíteni tudna nekünk, érdemes lenne szerződtetnünk, akkor biztosan megfontoljuk a lehetőséget.

A PMFC csodálatos őszi szezont produkált, újonc létére a második helyen telelt, megelőzve többek között az élvonalra hajtó Vasast. Ezt a menetelést látva mindenkit az foglalkoztat, hogy vajon lesz-e esély a feljutásra már a 2020/2021-es idény végén, vagy ez csak hiú remény. A Pécs Aktuál 5 pontban összefoglalta, hogy szerintünk miért kerülhet egy osztállyal feljebb a PMFC.

  • Nagyon együtt van a társaság, minden klappol. Tökéletes az összhang a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok között. Mindenki egy irányba húzza a szekeret, ez pedig aranyat érhet. Az se baj, ha jelen esetben ezüstöt.
  • Lehet, hogy nem a PMFC-nek van a legerősebb kerete, de azért nincs is miért szégyenkeznie ezzel a játékosállománnyal. Az ellenfelek zöme nem ütőképesebb. Arról nem is beszélve, hogy van még tartalék a csapatban, Bartha László és Batizi-Pócsi Balázs sem hozta ki magából a maximumot.
  • Van egy titkos csodafegyver Bajner Bálint személyében. Ha ő rendben lesz a tavaszi szezonra, robbanthat: a felépítése, a dinamikája egyedülálló a korábban Dortmundban pallérozódó csatárnak, az ellenfelek védői úgy fognak dőlni mellette, mint a kuglibábúk. Szerintünk ha lesz Bajner, lesz parti is!
  • A DVSC valószínűleg megnyeri a bajnokságot, a második helyre viszont többen is pályáznak. A PMFC malmára hajthatja a vizet, hogy míg Vas László csapatánál nem cél az NB I-be kerülés, ergo nincs rajta nyomás (mondjuk ha ugyanez lesz a helyzet a szezon végéhez közeledve, akkor azért ezt nem mernénk kerek perec kijelenteni), a Vasasnál például kötelező házi feladat a feljutás. Ez pedig bizony gúzsba kötheti a lábakat.
  • Nem utolsósorban: az egész mezőny irigyeli a PMFC szurkolótáborát. Elképesztő segítséget ad a csapatnak az, hogy több ezren buzdítják a lelátóról (ha nem rondít bele a koronavírus), ez a plusz győzelmeket, pontokat érhet a folytatásban is!

A másik baranyai együttesnél, a Szentlőrincnél vasárnap koronavírusteszttel kezdődött a tavaszi idény – hiába, manapság ez is ugyanúgy hozzátartozik egy futballcsapat életéhez, mint a hétvégi bajnoki. A lőrinciek szintén nem lehetnek elégedetlenek az őszi szezon után, hiszen a céljaiknak megfelelően zárták ezt a fél évet: a 16., vagyis bentmaradást érő helyen telelnek. Természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy pokoli nehéz lesz a folytatás, s ugyanúgy a maximumot kell beletenni, ahogy eddig is.

Szentlőrincen is túlvannak az idei első edzésen

Annak érdekében, hogy tavasszal is sikerrel vegye az akadályokat a Szentlőrinc, biztosan lesz némi változás a keretben. Három játékostól már elköszöntek, Lakusic Milos és Sinkovits Dávid sem maradt, Lehoczky Roland pedig visszament az MTK-hoz. Mindez azt jelenti, hogy lesznek érkezők is – nagyon fontos lenne, ha csatárposztra jönne egy fajsúlyos, gólérzékeny játékos, mert itt elég „lyukas” volt ősszel a Lőrinc.