Címlap Sport Feltámadt a f...

Feltámadt a futball Pécsett: kiütötte a PMFC a Dorogot

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négygólos győzelemmel tért vissza a PMFC a profi futballba: a pécsi piros-feketék bő félóra alatt eldöntötték a Dorog elleni hazai bajnokit. A hangulat és a játék is csodás volt!

Negyven perc volt még vissza a PMFC Dorog elleni bajnokijáig, amikor majdnem a Magyarürögi útig kellett autózni parkolóhelyért… Ilyesmire azért elég rég volt példa pécsi focimeccsen. Ennek megfelelően tele volt a stadion (már amelyik részén helyet foglalhattak a drukkerek), az északi lelátó csordultig megtelt, s öröm volt látni, hogy újra ott van a B-közép a megszokott helyén. Csodálatos volt a hangulat, libabőrös lett az ember.

Feltámadt a futball Pécsett!

Amit pedig a pályán láttunk, az maga volt a csoda! Ne feledjük, az újonc fogadta azt a csapatot, amely a legutóbbi szezonban is NB II-es volt – ehhez képest a 32. percben 4-0 állt az eredményjelzőn. Rácz szép fejessel szerzett vezetést, Óvári büntetőből volt eredményes, Geiger is bevágott egyet, majd Sági bombázott a bal felsőbe. Mintegy húsz másodperccel Sági találata előtt egyébként a lelátón elhangzott, az eredmenyek.com szerint már 4-0-ra áll a meccs, aztán jött is a védő gólja – hiába, az internet manapság már mindent visz, tán még az eredményt is előre tudja.

Bár az első félidő azt sugallta, hogy a meccsen lesz még egy–két gól, végül maradt a 4-0, amit egyetlen pécsi szurkoló sem bánt – zúgott a „Szép volt, fiúk!” A PMFC tehát remek győzelemmel tért vissza a profi futballba, s a négygólos sikernek köszönhetően a tabella élére került.

A másik NB II-es baranyai csapat, a Szentlőrinc bemutatkozása nem sikerült ilyen jól, kikapott Szolnokon, ám az 1-0-s vereség miatt nem kell szégyenkeznie Marián Sluka együttesének.

PMFC–Dorog 4-0 (4-0)

Labdarúgó NB II, 1. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs. PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz, Katona – Futó – Grabant, Geiger (Nikics, 59.), Óvári (Hegedűs, 77.) – Kónya D., Tihanyi (Batizi-Pócsi, 67.). Vezetőedző: Vas László. Dorog: Mursits – Nyíri, Dlusztus (Berkó, 17.), Varju, Zabari (Papp, 65.) – Girsik (Beliczky, 57.), Tóth B., Mészáros, Kovács M. – Vígh, Szerencsi. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gólszerzők: Rácz (12.), Óvári (21. – 11-esből), Geiger (29.), Sági (32.).

Szolnok–Szentlőrinc 1-0 (1-0)

Labdarúgó NB II, 1. forduló. Vezette: Szilágyi Sándor. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár (Vajda, 86.), Havas, Keresztes, Nagy B. – Kondor, Hleba, Törőcsik (Fröhlich, 55.) – Harsányi, Sili, Kovács D. (Kapronczai, 55.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Novák (42.).

A Pécs Aktuálnak Vas László a PMFC vezetőedzője értékelte a találkozót: