Nos, ilyenkor van nagyon nehéz helyzetben egy vezetőedző – nem irigyeljük Aczél Zoltánt
Címlap Sport Győzelem hely...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC labdarúgócsapata a Fradi kettőt fogadta az NB III. negyedik fordulójában, és hazai pályán felettébb kellemetlen eredmény született: 5-2-re kikaptak a piros-feketék. A szurkolók mérgesek, csalódottak, a csapat tagjai szégyenkeznek.

Amikor a bajnoki nyitányon a PMFC 8-0-ra legyőzte a Dunaföldvárt, bizony vitatkoznom kellett az egyik barátommal. Nagyon sokra értékelte azt a sikert, de igyekeztem visszarángatni a földre, hiszen az a mérvadó teljesítmény, amikor ellenfél is van a pályán (nem megbántva a földváriakat).

A pécsi srácok szombat délután az FTC II. csapatával csaptak össze, és nem kis meglepetésre 5-2-es vereséget szenvedtek. Annyi egyéni hibát vétettek, hogy ennek a meccsnek nem is lehetett volna más a vége, mint egy jókora blama. A mérkőzés után a vezetőedző, Aczél Zoltán korrekt nyilatkozatot tett, amelyben többször is előkerült a szégyenkezés szó – nincs mese, erre a teljesítményre, eredményre senki sem lehet büszke a klubnál.

Több szurkoló is felvetette, van-e még ennél is lejjebb. Hát igen, aki szereti ezt a csapatot, annak a fejében nem csak ez a meccs pörög le, amikor a PMFC helyzetét boncolgatja. Nagyon mélyen van a pécsiek legkedveltebb futballcsapata. Szakmailag és más téren is: itt például kis híján tönkretettek egy fiatal csatárgyereket, Tóth-Gábor Kristófot (menj Siófokra, mert alkalmatlan vagy), aki egy házzal arrébb, Szentlőrincen már teljesen rendben van; visszavitték a fiatal, korosztályos válogatottig jutó jobb oldali védőt, Miklós Pétert Szentlőrincről, ahol tizenévesen végigjátszotta a szezont és NB III.-as bajnok lett, majd pont az ő pozíciójába igazoltak egy másik fiatalt, és nem is játszatják a saját nevelésű bekkjüket; nincsen stadionja a csapatnak, nincs otthona, sajnos jelen állás szerint hontalan (a Stadion utcai létesítmény ugyebár már az egyetemé) – arról nem is beszélve, hogy amikor még volt otthona, akkor sem voltak képesek pár száz fős fedett lelátó megépítésére (évek, évtizedek alatt), inkább mindig kikuncsorogták, hogy anélkül is indulhassanak.

Az ilyen észrevételeket még hosszan lehetne sorolni. Ez nagyobb baj a Fradi II. elleni vereségnél.

PMFC–FTC II. 2-5 (1-2)

Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport, 4. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Kovács G. (Jakab, Aczél). PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Bachesz, 68.), Füredi, Bor – Rabatin, Zvara (Wirth, 46.) – Hegedüs, Ócsai (Preklet, 88.), Fejős (Vas, 52.) – Tóth Z. (Morvai, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. FTC II.: Radnóti – Ladányi, Lakatos, Say, Bolgár – Madarász, Kokovai – Gágyor, Bagi, Serdiukov (Molnár,76.) – Berényi (Nemes, 58.). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Gólszerzők: Tóth (22.), Hegedüs (86. – 11-esből), ill. Berényi (8.), Sediukov (10.), Bagi (48.), Nemes (81., 88.).