Ez egy emlékezetes meccs volt Szentlőrincen: a házigazdák pokoli hőségben, emberhátrányban játszva is kiharcolták a győzelmet! (Fotó: Szentlőrinc SE/Fábián László)
Címlap Sport Győztek a péc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az bizony elég betyáros teljesítmény, hogy több mint nyolcvan percnyi emberhátrány ellenére egy csapat kétgólos győzelmet arat – a szentlőrinci srácoknak ez is sikerült! A kozármislenyiek ezúttal ikszeltek a másodosztályban, a harmadik vonalban nyert a PMFC és PTE-PEAC, és természetesen nem feledkezünk meg a hölgyekről sem: a PMFC női csapata megszerezte első élvonalbeli győzelmét.

Fantasztikus az, amit a Szentlőrinc labdarúgócsapata produkál a másodosztályban, hiszen újoncként még mindig veretlen, ráadásul nyeri is a meccseket – hat forduló után már a negyedik győzelemnél tart! Most délután a rekkenő hőségben a mezőny egyik legjobbját, a Gyirmótot látta vendégül Waltner Róbert együttese, s bizony nagyon nem úgy nézett ki, hogy ennek a meccsnek a végén majd örülhetnek a hazai drukkerek, mert a 8. percben Kesztyűs kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a piros-feketék. De így sem volt megállás! A lőrinciek a pokoli melegben is bírták a tempót, jobban futballoztak ellenfelüknél, sokkal több helyzetük volt, és az utolsó húsz percben kétszer is betaláltak: Szekszárdi Tamás szerzett vezetést, az utolsó pillanatban pedig Hleba Tamás lőtt szabadrúgásból egy bombagólt.

A meccs végén zúgott a „Szép volt, fiúk!”, felállva tapsolt mindenki – teljesen jogosan. Egészen hihetetlen, de így van: hat forduló után a Szentlőrinc áll a tabella élén, s immár négy ponttal vezet a tízpontos Kazincbarcika, Vasas, Gyirmót, BVSC kvartett előtt!

A másik NB II-es baranyai csapatnak, a HR-Rent Kozármislenynek ezúttal nem sikerült győznie, de a Budafok otthonában elért 1-1-es döntetlenért nem kell szégyenkezni. Az első félidőben nem néztek ki jól a vendégek, a házigazdák vezetést is szereztek, de a szünet után fel tudott pörögni a mislenyi csapat, aminek meglett az eredménye, hiszen Vajda egyenlített.

A PMFC-re nagyon fontos bajnoki várt az NB III-ban, hiszen a piros-feketéknek most már egyre inkább bele kell lendülniük, meggyőző teljesítményt kell produkálniuk, nem mellesleg sorra kell hozniuk a három pontokat. A játékkal még akadtak gondok, de szerencsére a győzelem meglett a Dunaharaszti MTK elleni hazai meccsen: az első és a második félidőben is született egy-egy pécsi gól, Helesfay kapuja pedig érintetlen maradt.

A PTE-PEAC számára megtört a jég a hatodik fordulóban! Az egyetemisták eddig mind az öt meccsüket elbukták, most azonban végre nem csak pontot szereztek, hanem nyertek is: egy góllal (Major talált be) megverték idegenben a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét. Nagyon fontos győzelem volt ez!

Az élvonalban is akadt pécsi siker, igaz, női vonalon! Az NB I-ben újonc PMFC csapata már a második fordulóban megszerezte első győzelmét, ugyanis szombaton nagyon meggyőző teljesítménnyel 3-0-ra nyert Szegeden. Németh Zsolt együttese így már négy pontnál tart, vagyis bravúrosan vette a rajtot!

A baranyai eredmények: Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2-0 (gólszerzők: Szekszárdi T. 73., Hleba 96.; kiállítva: Kesztyűs 8.), Budafok–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Vasvári 42., ill. Vajda 71.), PMFC–Dunaharaszti MTK 2-0 (gólszerzők: Kovács-Galavics 35. – öngól, Bor 91.), Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–PTE-PEAC 0-1 (gólszerző: Major 30.), Kész-St. Mihály Szeged–PMFC 0-3 (gólszerzők: Belaja 36. és 76. – mindkettőt 11-esből, Kövesdi 92.).

Így kell ezt csinálni: a PMFC két gólt szerzett, az ellenfélnek viszont egyet sem engedélyezett (Fotó: PMFC)
Nagy volt az öröm a PEAC-nál, hiszen megszületett az első győzelem, ráadásul idegenben szereztek három pontot a pécsi egyetemisták (Fotó: PTE-PEAC)