Aczél Zoltán irányításával holnap megkezdi szereplését a PMFC labdarúgócsapata az NB III. Dél-nyugati csoportjában
Címlap Sport Hivatalosan a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak egyetlen nap van hátra a PMFC szezonrajtjáig, holnap délután a Dunaföldvár elleni hazai bajnokival kezdődik az NB III.-as idény. A pécsi klubnál ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen többek között kiderült, hogy a keret csak az utolsó pillanatra állt össze, hogy a hivatalos cél az első háromba kerülés, és hogy a bérletek és belépőjegyek árát harminc százalékkal csökkentették. Egyvalami biztos: a PMFC senkitől sem fog félni!

A PMFC labdarúgócsapata kapcsán nyugodtan beszélhetünk egy újrakezdésről, hiszen az NB II.-es kiesés után húzni kellett egy vonalat. Most jöhet egy szezon (reméljük, tényleg csak egy) a harmadosztályban, amelynek a végén mindenki egyet szeretne: ha a piros-feketék lennének a bajnokok.

A ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató elmondta, hogy nincs mit szépíteni, bizony egy kis időbeli csúszásban vannak. Az előző keretből ugyanis összesen 18-an (!) távoztak, 12 új játékos érkezett, így jelenleg 20 futballistája van a PMFC felnőttcsapatának.

– Olyan játékosokat kerestünk, akiknek van pécsi kötődésük, és akiknek már sikerült a pályafutásuk során megugrani ezt a szintet, vagyis feljutottak a harmadik vonalból a másodikba – fogalmazott Kulcsár Árpád. – A keretünk, amelyben kilenc saját nevelésű játékos van, még nincs teljesen kész, további egy-két igazolás várható. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolóink csakis a bajnoki címben gondolkodnak, de miután ez a társaság gyakorlatilag alig edzett együtt, hivatalosan a dobogót célozza meg a csapat. Ugyanakkor nyugodtan hozzátehetem, mindenki azért dolgozik, hogy a szezon végén a PMFC legyen a dobogó legfelső fokán!

A csapat új vezetőedzője, Aczél Zoltán – látva a kiesés utáni hatalmas játékosmozgást – úgy fogalmazott, sosem gondolta volna, hogy a pécsi labdarúgás ilyen mélyre süllyedhet. Tizennyolc játékos távozott, két felkészülési meccset le sem tudtak játszani, amit pedig a Szentlőrinc elleni mérkőzésen tapasztalt, az kilátástalan volt. De azóta eltelt némi idő…

– Most már legalább vannak játékosaink, úgyhogy elkezdődhetett az érdemi munka – mondta a szakvezető. – Huszonnyolc edzésen vagyunk túl, egy csodálatos, jó szellemű társaság alakult ki, amellyel nem lehet más a célunk, mint hogy feljebb lépjünk. A keret valóban az utolsó pillanatban állt össze, ami nem ideális, egyelőre a játékosok erőállapota sem tökéletes még, de jó képességű futballistáink vannak. Egyvalamit nyugodtan ígérhetek a szurkolóknak: a hozzáállásunkkal, a mentalitással biztosan nem lesz probléma, félni senkitől sem fogunk!

A sajtótájékoztatón a jó hangulatra sem lehetett panasz, Aczél Zoltán megcsillantotta humoros oldalát is. Szóba került, hogy a videóelemző mekkora súlyfelesleggel küzd (de ezzel együtt kiváló munkát végez), hogy Helesfay Donát az utolsó szamuráj, valamint az is, hogy az egyik játékos húszszázalékos testzsírral érkezett – szögezzük le gyorsan, nem lett a PMFC futballistája, vagyis nincsenek a keretben dundi fiatalemberek.

A klub sajtófőnöke, Vereby-Csethe Bence a holnapi (17.30), Dunaföldvár elleni hazai meccs kapcsán megjegyezte, nagyon bíznak, benne, hogy sok szurkoló lesz kíváncsi a PMFC-re. Annak érdekében, hogy sokan legyenek a lelátón ezen a bajnokin, valamint az egész szezon során, „igazítottak” az árakon: harminc százalékkal csökkentették a bérletek és a belépőjegyek árát is, előbb bár csak tízezer, utóbbi ezer forintba kerül.

A szezon tehát holnap rajtol az NB III. Délnyugati csoportjában, úgyhogy nincs más hátra: „Hajrá, PMFC!”