A magyar szurkolók szenzációs atmoszférát teremtettek a stuttgarti arénában, rajtuk semmi sem múlt! (Fotó: Kurdi József)
Címlap Sport Hol vagy, Szo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A második mérkőzését is elveszítette a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon: a házigazda németek két góllal nyertek. Nem vagyunk könnyű helyzetben a továbbjutást illetően…

A Svájc elleni teljesítmény láttán sokan előre temették a magyar csapatot a németek ellen, ami olyan szempontból jogos volt, hogy olyan produkcióval semmi esély nincs a házigazdákkal szemben. Ugyanakkor lehetett reménykedni is: Marco Rossi együttese kétségtelenül többre képes, és talán a dac is dolgozik a srácokban…

Dolgozott!

A második csoportmeccsen ugyanis sokkal jobban néztünk ki! Jól kezdtünk, bátran és kell agresszivitással futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen akadtak helyzeteink, próbálkozott Sallai és Bolla – aztán a 24. percben a németek kerültek előnybe Musiala góljával. Ez sem törte meg a magyar csapatot, abszolút méltó ellenfelei voltunk a németeknek, és a 44. percben egyenlítettünk is Sallai révén, csak éppen les miatt nem volt érvényes a találat.

A szünet után sem volt probléma, nem majréztunk, csináltuk tovább a dolgunkat – ha Szoboszlai is jó teljesítményt nyújt, biztosan több esélyünk lett volna, ám a 10-esünk egyelőre árnyéka önmagának. A 60. percben így is ziccerbe kerültünk, Varga Barnabás az ilyen helyzeteket rendszerint befejeli, ám ezúttal picit pontatlanul célzott. A németek pedig nem sokkal később büntettek: a 67. percben Gündogan a bal alsóba lőtte a labdát, és ezzel eldöntötte a mérkőzést. Pécsi szempontból örömteli pillanat volt, hogy a hajrában pályára léphetett Csoboth Kevin, aki ilyen rövid idő alatt nem tudott csodát tenni, de jó volt látni, hogy Marco Rossi az Eb-n is lát benne fantáziát.

A magyar válogatott tehát két meccs után nullpontos az A csoportban. Az utolsó fordulóban, június 23-án, vasárnap a skótok ellen lépünk pályára – nincs mese, győzni kell!

Németország–Magyarország 2-0 (1-0)

Labdarúgó Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló, Stuttgart. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries). Németország: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann. Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólszerzők: Musiala (22.), Gündogan (67.).