Bodonyi Bálint arcán látszik, hogy a félelmet legfeljebb hírből ismeri – nem irigyeljük Pittnert!
Címlap Sport Jöhet az újab...

Az biztos, hogy nem különösebben érdekli a férfi manökenpálya, hiszen nem vigyáz az arcára. A pécsi Bodonyi Bálint az egyik legkegyetlenebb küzdősportot választotta magának, amely során bizony gyakran szakad a bőr és ömlik a vér: augusztus 30-án Szlovákiában, Zsolnán lép „ketrecbe”, hogy pusztakezes bunyóban megküzdjön a helyiek egyik kedvencével.

Svédországban kóstolt bele a küzdősport eme vállfajába, majd Ikrényben volt egy nem mindennapi meccse. A súlycsoport nélküli csatán ugyanis egy 115 kilós, ahogy annak idején lapunkban fogalmazott, medicinlabda-fejű jókora alakkal találkozott a ketrecben, de abszolút nem ijedt meg, holott ő mindössze 70 kg-t nyom: taktikus, jó bunyóval megnyerte a mérkőzést.

Azóta eltelt három év, nem volt több meccse, de úgy tűnik, a kedve megmaradt a pusztakezes harchoz. Egy dorogi barátja, Vidic (rendes nevén Molnár András) részt vett egy szlovák gálán, s miután elégedettek voltak vele a szervezők, érdeklődtek, nem tudna-e valakit ajánlani 70 kg-ban. Bodonyit javasolta, akivel létrejött a megállapodás, így aztán augusztus 30-án Zsolnán megrendezik a Pittner–Bodonyi csatát.

– Jelenleg egy-egy a mérlegem a pusztakezes bunyóban, bízom benne, hogy meglesz a második győzelmem – mondta a 29 éves Bálint. – Strapabíró srácnak tűnik az ellenfelem, bízom benne, hogy jó meccset vívunk, igazi háborús szituáció lesz a fekvő szalmabálák által körülölelt küzdőtéren. Aki győz, győz.

A gálán egyébiránt több parádés mérkőzést rendeznek meg, színvonalasnak ígérkezik a rendezvény. A szervezők állják a pécsi harcos utazási költségeit, elszállásolják egy hotelben – vagyis ezen biztosan semmi sem fog múlni. Csakis a puszta öklökön.

– Vannak, akik barbárságnak tartják ezt a fajta bunyót, de ezzel nem foglalkozom, én egész egyszerűen szeretem csinálni. Tagja vagyok a Szélsőséges Alternatíva elnevezésű pécsi futballszurkolói csoportnak, s bizony ebben a közegben előfordul néha, hogy puszta kézzel össze kell csapni valakivel. Meg aztán úgy fogom fel az egészet, mint megmérettetés, amely során hatalmas adrenalintöltetet kapok. A párom, Dorina, a barátaim, szurkolótársaim támogatnak, ott lesznek Zsolnán is, szóval nincs mitől tartanom.

Az biztos, hogy kemény lesz a csata, de arra is mérget vehetünk, hogy Bálintot nem kell féltenünk – oda fogja tenni magát. A felkészülést most kezdi a pécsi BJJ-nél, van még vissza két hónapja ahhoz, hogy csúcsformába lendüljön.

Szurkolni fogunk!

A dorogi baráttal, Vidiccsel, aki beajánlotta őt a szlovákiai gála szervezőinek – mindketten imádják ezt a sportot