Nagyon ügyes a két tehetséges pécsi lány, Kaczovetz Kinga és Péter Panna, akik nagyon keményen dolgoztak azért, hogy az álmuk valóra váljon!
Címlap Sport Jött a jó hír...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási siker, hogy a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület két tehetséges versenyzője, Kachovetz Kinga és Péter Panna is bekerült a junior együttes kéziszer válogatott nyolcfős keretébe. Ők az egyedüli vidékiek!

A Pécsi RSGE nagyon jó hírt kapott a héten, hiszen a kéthetes válogató edzőtáborban közreműködő edzők, valamint a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szakvezetőinek döntése értelmében Kachovetz Kinga és Péter Panna bekerült a junior együttes kéziszer válogatott nyolcfős keretébe. Mindez kiváló visszajelzés a pécsi klubnál zajló magas szintű szakmai munkát illetően – már csak azért is, mert hat budapesti lány mellett csak ők ketten lesznek vidékiek a válogatottban!

A 2011-ben született lányok számára hosszú út vezetett idáig.

– Mindketten saját nevelésű versenyzőink, ötéves koruk óta hozzánk járni edzeni – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Heszné dr. Laczó Andrea, az egyesület sportigazgatója. – Azóta minden hétköznap két és fél-három órát gyakorolnak, havonta jártak hazai és külföldi versenyekre. Tudatosan készültek a junior válogatottságra, mindkettőjüknek nagy álma volt ez, ami most vált valóra: az elmúlt két év eredményei alapján első körben tizenhat, majd további öt sportolót hívtak be a kéthetes válogató edzőtáborba. Közülük választották ki azt a nyolc főt, akik képviselni fogják hazánkat a 2025-ös Európa-bajnokságon és világbajnokságon.

A Pécsi RSGE már több sportolót adott a válogatottakba, Kinga és Panna révén 2021 után ismét két pécsi lány lehet tagja az együttes kéziszer válogatottnak. Számukra ez hatalmas változást jelent, hiszen augusztus végétől Budapestre kell költözniük, magántanulók lesznek annak érdekében, hogy a napi nyolc-kilenc órás edzéseken részt tudjanak venni. Kemény felkészülési időszak vár rájuk, a tallini Európa- és a szófiai világbajnokság előtt.

– Rendkívül büszkék vagyunk rájuk, igazi példaképei a nálunk sportoló gyerekeknek! Az egyesületünk igyekszik minden feltételt biztosítani a legmagasabb színvonalú szalmai munkához, az edzéskörülményeink tényleg kiválóak. Hálás köszönet minden támogatónknak, akik bármilyen módon is segítik a munkánkat, és külön köszönet illeti az egyesület szülői közösségét, versenyzőit is, hiszen nélkülük a Pécsi RGSE nem működhetne.

Természetesen meg kell említenünk az edzőket is, hiszen nélkülük a lányoknak mindez nem sikerülhetett volna! Kinga edzője Ekaterina Dologa, Pannaé pedig Hesz Dominika. Kátya esetében szinte megszokott, hogy a tanítványa válogatott lesz, hiszen a kezei közül már kilencen jutottak el idáig, Dominika pedig mindössze hat éve dolgozik főállású edzőként, és máris büszke lehet egy saját nevelésű junior válogatott sportolóra.

Szívből gratulálunk, lányok!