Nagyon jó csapat ez: a PTE-PEAC Mighty Bulls harmadik helyen végzett az OB I. B-ben
Címlap Sport Kellemes megl...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár nem elsősorban az eredményesség volt a lényeges, azért nem mellékes ez: a PTE-PEAC Mighty Bulls férfi-vízilabdacsapata a mezőny újoncaként bronzérmes lett az OB I. B-ben, vagyis a másodosztályban. Ebből is látszik, hogy a sport és a magas szintű tanulás kéz a kézben is tud járni!

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, vagyis a PEAC tavaly ünnepelte századik születésnapját, a jubileum alkalmából pedig az akkor még OB II-es férfi vízilabdacsapat szép ajándékot adott: bajnoki címmel öregbítette a klub hírnevét. Az együttes, a PTE-PEAC Mighty Bulls ezt követően elvállalta a magasabb osztályt, elindult az OB I. B-ben, ahol aztán fantasztikus szezont zárt, hiszen újoncként megszerezte a bronzérmet!

– Ez egy nagyon kellemes meglepetés volt számunkra, hiszen azzal a céllal indultunk, hogy stabilan maradjunk bent a második vonalban – mesélte a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a szakosztály szakmai alelnöke. – Miután elég régen nem voltunk az OB I. B-ben, nem igazán voltunk tisztában az erőviszonyokkal. Menet közben aztán, miután jöttek a jó eredmények, természetesen megjött az étvágyunk, így egy idő után már többre vágytunk a bentmaradásnál. Elképesztően kiegyenlített bajnokság volt ez, jellemző, hogy a legfontosabb dolgok az utolsó fordulóban dőltek el: nagy örömünkre legyőztük a Ceglédet, és ezzel megcsíptük a harmadik helyet! Szívből gratuláluk a bronzéremhez a játékosoknak és a szakmai stábnak egyaránt.

Megérdemlik a fiúk a gratulációt, mert ez egy klasszikus csapat, amelynél nem az eredmény a legfontosabb, hanem maga a játék, a sportág szeretete, az, hogy vízilabdázzanak a játékosok. A PTE-PEAC-nak van most felnőtt csapata az OB I. B-ben és az OB II-ben is, pont azért, hogy aki egyszer belekóstolt és beleszeretett a vízipólóba, annak legyen lehetősége űzni és élvezni ezt a sportágat akkor is, ha az élvonalban valamiért nincs helye.

– Ennek tényleg pont az a lényege, hogy akik a PSN Zrt. utánpótlásából kinőve nem akarnak, vagy nem tudnak bekerülni a PVSK OB I-es csapatába, azoknak otthont biztosítsunk, tudják művelni a továbbiakban is szeretett sportágukat. Ez a missziónk! Ezek a csapatok tele vannak egyetemistákkal, akik a PTE-re járnak: itt a sport és a magas szintű tanulás kéz a kézben jár – fogalmazott Lukács Gergely.

A szép csapatsiker mellett Tóth-Gili Tamás a szezonban szerzett 67 góljával a bajnokság gólkirálya lett.

A PTE-PEAC vízilabdázói nem csak a bajnokságokban mérettetik meg magukat, hanem részt vesznek minden olyan eseményen, amelyek az egyetemi sporthoz köthetőek. A fiúk most készülnek az Európai Egyetemi Játékokra, amelynek júliusban Miskolc és Debrecen ad otthont, de mindig ott vannak a MEFOB-on, illetve a Medikus-kupán is.

A bronzérmes csapat: Buttinger Péter, Galambos Gergely, Gelencsér Ákos, Jámbor László, Krizsán András, Lukács Gergely, Majnik Márk, Malcolm-Teleky Tiván, Nagy Gergő, Nagy Péter, Németh Balázs, Németh Levente, Pongrácz Flórián, Pónya Tibor, Sipos Benjámin, Szabó Gergő, Tóth Ádám, Tóth-Gili Tamás, Varga Ákos, Vidovenyecz Zsombor. Edző: Németh Levente.