Gőzerővel megy a felkészülés a Pécsi-tavon: Révész Boglárka (balra), Gerencsér Botond, Szmrtyka Hannah és Pintér Csaba keményen edz (Fotó: PKKC)
Címlap Sport Kitettek magu...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jól szerepeltek a Pécsi Kajak-Kenu Club sportolói a közelmúltban megrendezett vidékbajnokságon, összesen tizenkét éremmel térhettek haza. Mindez jó előjel a közelgő országos bajnokságok előtt.

A második maratoni Eb- és vb-válogatót Győrben rendezték meg, és ezúttal is ott volt a mezőnyben a PKKC kiválósága, Szmrtyka Hannah Sára, aki az MTK-s Horváth Majával állt rajthoz. A maratoni országos bajnoksághoz hasonlóan nagyszerű versenyzéssel most is az előkelő harmadik helyen ért célba a Szmrtyka–Horváth páros.

A közelmúltban megrendezett vidékbajnokságon sokan képviselték az orfűi klubot, ráadásul nagyon eredményesek is voltak, ami jó előjel a közelgő országos bajnokságok előtt. A PKKC sportolói összesen tizenkét érmet szereztek, a kölyök korosztályban 2000 méteren a Gerencsér Botond és Pintér Csaba alkotta páros az első helyen ért célba.

– Elég kemény verseny volt, alaposan kieveztük magunkat – mesélte a 13 éves Botond. – Jól felkészültünk, ezért számítottunk is a jó eredményre. Bejött a taktikánk, egy erős rajt után ezer, ezerötszáz méteren, valamint a finisnél is indítottunk egyet, amivel nem tudtak lépést tartani a többiek. Rövidebb távon, ezer méteren ötödik helyen végeztünk, ott ennyi volt bennünk.

A kölyök országos bajnokságon három számban is versenyez majd a páros, a K2 1000 és 2000 méteres távja mellett K4-ben 1000 méteren is rajthoz állnak a fiúk.

– A vidékbajnokságon is kiderült, hogy a páros kétezer méter fekszik nekünk a legjobban, ott várjuk majd a legszebb eredményt, szeretnénk az első hatban végezni – fogalmazott a 14 éves Csaba. – Természetesen nagyon örülnénk annak, ha ezer méteren is összejönne egy ilyen eredmény, azt pedig majd meglátjuk, hogy mire vagyunk képesek négyesben.

A Pécsi Kajak-Kenu Club versenyzői gőzerővel készülnek az országos bajnokságokra, nemrég edzőtábort tartottak Orfűn, de a mindennapi programban amúgy is szerepel két-három tréning. Az ob-k közül először a masterst rendezik meg, majd jön a serdülő, ifi, U23-as, utána a gyermek és a kölyök, végül a felnőtt.

A PKKC eredményei a vidékbajnokságon
500 méter
K1 női U23:
3. Szmrtyka Hannah Sára
K1 férfi felnőtt: 5. Fodróczi Vilmos
K1 férfi U23: 7. Krikler Zsombor
K2 férfi felnőtt: 3. Krikler Zsombor–Fodróczi Vilmos
1000 méter
K1 női U23:
2. Szmrtyka Hannah Sára
K1 férfi felnőtt: 3. Fodróczi Vilmos
K1 férfi U23: 2. Krikler Zsombor
K2 férfi kölyök: 5. Pintér Csaba–Gerencsér Botond
2000 méter
MK4 férfi kölyök U13:
3. Kiss-Szabó Ádám–Mislyenácz Milán–Kellényi Magor–Herpai Botond
MK1 férfi kölyök U13: 2. Csizmár Krisztián, 10. Kalauz Balázs
MK1 férfi U11: 19. Fortuna Ádám
K2 férfi kölyök: 1. Pintér Csaba–Gerencsér Botond
K1 férfi kölyök: 16. Lipcsik Zalán
K1 női kölyök: 18. Révész Boglárka
K1 férfi kölyök első versenyévesek: 2. Szendrő Dávid, 4. Kiss Hunor
MK1 ffi kölyök U13 3×200 méter váltó: 3. Csizmár Krisztián Nátán–Kalauz Balázs János–Mislyenácz Milán
MK1 ffi gyermek 4×200 méter váltó: 2. Deli Benjámin–Katona Dávid–Fortuna Ádám–Laczkó Ádám
K1 ffi kölyök 3×200 méter váltó: 2. Lipcsik Zalán–Kiss Hunor–Szendrő Dávid