Miroszlav Grumics sportigazgató (balra) szerint pont olyan karakterű vezetőedzőt kerestek, mint Waltner Róbert (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Már hivatalos...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első erősítést máris megtette az NB II.-re készülő Szentlőrinc labdarúgócsapata: élvonalbeli tapasztalattal rendelkező vezetőedzőt szerződtetett Waltner Róbert személyében. A szakember elárulta, örül annak, hogy végre a családjához közeli klubnál dolgozhat.

A szentlőrinciek tegnap – némi meglepetésre – bejelentették, hogy a következő szezonban már nem Pichler Gábor lesz a vezetőedző, akivel pedig nagyon sikeresek voltak. A fiatal szakemberrel megnyerték az NB III. Délnyugati csoportját, majd a Putnok elleni osztályozón is vették az akadályt, így pedig visszajutottak a másodosztályba.

Kemény feladatot oldottak meg a lőrinciek, mert pokoli nehéz dolog kiesés után rögtön visszajutni.

A tegnapi bejelentést ma újabb követte: a szentlőrinci klub hivatalos közleményben tudatta, hogy már meg is van az új vezetőedző, Waltner Róbert veszi át a csapatot. Ez nem kis durranás, ugyanis olyan szakvezetőt tudtak a kisváros egyesületéhez csábítani, aki tapasztalt trénernek számít, nem mellesleg több NB I.-es gárdát (Kaposvár, Zalaegerszeg, Paks) is irányított már.

– Kicsivel több, mint egy évig nem dolgoztam, amivel nem volt probléma, mert kétségtelenül jót tett a pihenő, hiszen előtte hét évet végignyomtam, ugyanakkor el kell ismernem, hogy hiányzott már a munka – fogalmazott Waltner Róbert a szentlőrinci klub honlapján. – Mindamellett, hogy szeretnék a későbbiekben visszakerülni az élvonal vérkeringésébe, nagyon örültem a szentlőrinci lehetőségnek: egy NB II-be feljutott csapatról beszélünk, amellyel kapcsolatban csupa jót hallottam a légkörről, az ott dolgozó emberekről, ami nekem roppant fontos. Nem mellesleg tudni kell, hogy nálam a család az első, s miután eddig sokat ingáztam, vonzó volt számomra, hogy Kaposvárhoz közeli klubhoz kerülök, így otthonról tudok járni az edzésekre, minden nap láthatom a két gyerekemet és a feleségemet.

A lőrinciek biztosan embert próbáló szezon elé néznek, hiszen az NB II.-ben nehéz lesz helytállni, nem lesz egyszerű kiharcolni a bennmaradást – így aztán aranyat érhet egy jelentős szakmai tapasztalattal felvértezett vezetőedző.

– Olyan karakterű edzőt kerestünk, mint Waltner Róbert, akinek ráadásul NB I-es tapasztalata is van már vezetőedzőként, hiszen három csapatot is irányított az első osztályban. Egyeznek az elképzeléseink és izgatottan várjuk a közös munkát – mondta a lőrinciek sportigazgatója, Miroszlav Grumics.

A másodosztályt a 2023/2024-es szezonban még 18 csapat alkotta, a létszámot azonban csökkentették: a 2024/2025-ös idényben már csak 16 gárda szerepel ebben a ligában. Legutóbb négyen búcsúztak a bajnoki évad végén (sajnos köztük volt a PMFC is), most viszont csak ketten esnek ki, vagyis a Szentlőrincnek „csak” két együttest kell megelőznie annak érdekében, hogy bennmaradjon. Nem lesz könnyű, ez nem kérdés, ugyanakkor a mindössze hétezres város csapata kétszer is megőrizte NB II.-es tagságát, bizonyítva, hogy helye van a második vonalban – csak a harmadik nekifutásra nem tudta venni az akadályt, tavaly nyáron vérzett el. Bár a legutóbbi idény nemrég ért csak véget, nem kell sokat várni az újabb lőrinci meccsekre, a másodosztályban ugyanis már július végén megkezdődik a bajnokság.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a Szentlőrinc célja, egyelőre legfeljebb annyit lehet mondani, hogy a bennmaradás kiharcolása, ugyanis a játékoskeretben biztosan lesznek változások, márpedig elsősorban ennek függvénye, hogy milyen elvárásokat támaszthat a vezetőség a csapattal szemben. Egyvalami biztos: vezetőedző már van!