A PMFC játékosai elszántan készülnek a vasárnapi bajnokira – reméljük, ez jó eredménnyel párosul (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Megy a számol...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajnos nem túl rózsás manapság a helyzet a baranyai futballban: a PMFC a kiesés szélén tántorog (nem az NB I-ből, hanem az NB II-ből), a harmadosztályban bajban van a PTE-PEAC és a Mohács is. A Szentlőrinc a bajnoki címért küzd, csakúgy, mint a PMFC női csapata.

Az NB II-ből már csak két forduló van hátra, vagyis nincs mese, aki bajban van, annak most kell valami nagyot domborítania. A PMFC jelenleg kieső helyen áll, de még van esélye a bentmaradásra: a hátránya mindössze egy pont a BVSC-Zuglóval, és három a Haladással szemben. A pécsi fiúkra holnap nagyon fontos meccs vár, ugyanis a nem túl acélos Budafok vendégei lesznek – jó lenne három pontot szerezni. Nem teljesíthetetlen feladat. Eközben a BVSC a Tiszakécske vendége lesz, a Haladás pedig az Ajkát fogadja.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a Szentlőrinc az iváncsai győzelmével visszavette a pole pozíciót, így már csak meg kell nyernie mindkét meccsét, és bajnoknak vallhatja magát. Holnap a sereghajtó Dunaújváros látogat Lőrincre, nincs mese, ezt az akadályt simán meg kell ugrani. A PTE-PEAC és a Mohácsi TE eközben a bentmaradásért harcol, s jelen állás szerint mindkét csapat talpa alatt nagyon forró a talaj. Egy-egy győzelem viszont rengeteget érne, mert rendkívül szoros a mezőny a tabella alján, vagyis semmi sem lehetetlen: a PEAC holnap az Iváncsát fogadja, s bár nem a pécsi egyetemisták az esélyesek, bennük van a bravúr. A mohácsiak Érdre utaznak, biztosan nem lesz könnyű dolguk, de aki egyszer legyőzte az Iváncsát, Érden is nyerhet…

További érdekesség, hogy sokan már a Haladásra is figyelnek, mert nagy bajban van a szombathelyi csapat, egyelőre nem tudni, mi lesz vele. A lényeg: amennyiben a Hali bentmarad az NB II-ben, ám licensz híján nem indulhat a következő szezonban, akkor ennek a hírnek egy NB III-as csapat örülhet majd! A harmadosztályt osztályozó zárja, amelyen a négy csoport bajnoka közül kettő feljut, a két vesztes közül pedig az kerülhet fel a Haladás „segítségével”, amely a szezon során több pontot szerzett. A Szentlőrinc jelenleg 69 pontos, a Tatabánya 60, a Békéscsaba 75, a Putnok 59. Vagyis ha a sorsolás a Békéscsabát és a Szentlőrincet boronálja össze az osztályozón, akkor tuti, hogy mindkét csapat feljut az NB II-be: az egyik a győzelem, a másik a pontszáma miatt! Mindez ugyanakkor azt jelenti, hogy a PMFC számára mellékes, mi történik a Halival a licenszhiány miatt – nincs mese, meg kell előzniük a szombathelyieket, és akkor nincs gond!