Jakabos Zsuzsanna nagyon közel volt az olimpiai A-szinthez 200 pillangón, a holnapi döntőben akár teljesítheti is (Fotó: Kovács Péter)
Címlap Sport Milák Kristóf...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jöttek a magyar aranyérmek a belgrádi úszó Európa-bajnokság utolsó előtti napján: győzött Milák Kristóf, Senánszky Petra és a 4x200-as mix gyorsváltó is! Emellett Jászó Ádám döntőbe verekedte magát, és Jakabos Zsuzsanna is tündököl.

Szép pécsi sikereknek is örülhetünk a belgrádi Eb-n. A PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola kiválósága, Jászó Ádám 100 háton simán továbblépett az előfutamból, de nem volt elégedett saját teljesítményével.

– Ez az úszás úgy volt rossz, ahogy volt – fogalmazott. – Már a rajt is az volt, utána meg minden. Az az igazság, hogy így, a hatodik napra már fáradtnak érzem magam, az esti középdöntőre szeretném kipihenni magam, jó lenne még egy döntőt úszni Belgrádban.

Nos, kellőképpen ki tudta magát pihenni! Az esti középdöntőben ugyanis bár nem rajtolt jól a második futamban, utána összeszedte magát, jól úszott, és végül a negyedik helyen csapott célba, így pedig összességében a hetedik idővel (54.25.) bejutott a fináléba.

Csodálatos dolgokat produkál Belgrádban a győri színekben versenyző Jakabos Zsuzsanna. A pécsi kiválóság a 200 pillangó előfutamában hatalmasat úszott: mindössze egy tizedre volt az olimpiai A-szinttől!

– Nem nagyon számolgattam, menni kellett, hiszen benne volt a pakliban, hogy ebből csak egy úszás lesz, mert négy magyar is indult – mondta a 11. Európa-bajnokságán szereplő Jakabos. – Azt éreztem, hogy jó úszás ez, gondoltam, lesz belőle egy 2:08.2, annál kicsit rosszabb lett, de én most örülök: évek óta nem úsztam ilyen jó időt ebben a számban. És most futok, vár a jégkád!

Jakabos később sem lassított, a középdöntőben második helyen végzett a futamában, ezzel – Kapás Boglárkával együtt – bejutott a vasárnapi döntőbe. Kapás a második (2:09.35), Jakabos (2:09.42) a harmadik idővel finalista!

A magyar versenyzők a szombati döntőben is kitettek magukért, jöttek az aranyérmek. Milák Kristóf 200 pillangón végig az élen volt, és 1:54.43-as idővel egymás után negyedszer is Európa-bajnok lett ebben a számban.

Senánszky Petra 50 gyorsan az ötös pályán ugrott a vízbe, és gyönyörű úszással, 24.56-tal nyert – három századdal bizonyult gyorsabbnak a másodiknál. Senánszky ezzel egy századdal megdöntötte a Mare Nostrum-versenysorozat monacói állomásán felállított országos csúcsát!

A 4×200-as mix gyorsváltóknál is a legfényesebb érmet szerezte meg a magyar csapat. A Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett négyes ragyogó teljesítményt nyújtott, 7:30.11-gyel az első helyen ért célba.