A szentlőrinci fiúk nagyot csatáztak a Csákvárral, közel is álltak a győzelemhez, de végül egy pontot szereztek (Fotó: Szentlőrinc/Fábián László)
Címlap Sport Most nem győz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két NB II.-es baranyai labdarúgócsapat közül a negyedik fordulóban a Szentlőrinc sem maradt pont nélkül, a HR-Rent Kozármisleny azonban egy góllal alulmaradt. Az újonc lőrinciek így még mindig veretlenek, ami nagyon kellemes meglepetés.

Futballra nem igazán volt vasárnap alkalmas az idő, hiszen pokoli hőség volt. Még egy kis sétálásba is beleizzadt az ember, futni, futballozni azonban valószínűleg keveseknek lett volna kedve – de a csapatoknak nem volt választási lehetőségük.

A fordulót a tabella éléről kezdő Szentlőrinc hazai pályán játszott, a jelentős másodosztályú rutinnal felvértezett Csákvárt fogadta. Ennek megfelelően nem is volt ez egy egyszerű mérkőzés, sőt! Miután mindkét csapat nagyon szervezetten futballozott, az első félidőben nem is nagyon voltak helyzetek, szurkolói szemmel nem is volt különösebben élvezetes ez a negyvenöt perc. A folytatás azonban jobban sikerült, olyannyira, hogy Hajdú Roland a 61. percben akkora gólt lőtt, amekkorát mindig öröm nézni: a labda nagy erővel a bal felsőbe vágódott (1-0). Nagyon úgy tűnt, hogy a szentlőrinciek megszerzik a negyedik győzelmüket, de jött egy védelmi hiba, ami elég volt ahhoz, hogy a vendégek egyenlítesenek. A végeredmény 1-1 lett, ami azt jelenti, hogy a Szentlőrinc az NB II. újoncaként már 10 pontnál jár – ami bravúros teljesítmény!

Waltner Róbert: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, kellemetlen ellenféllel találkoztunk. Meggyűlt a bajunk az időjárással is, kegyetlen melegben játszott mindkét csapat. Megszereztük a vezetést, nagy esélyünk volt arra, hogy megtartsuk a három pontot, sajnos egyszer belehibáztunk a védekezésbe, így iksz lett belőle.

Szentlőrinc–Csákvár 1-1 (0-0)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 4. forduló. Szentlőrinc SE Sporttelep, 450 néző. Vezette: Bana Gergely (Mohos Milán, Bertalan Dávid). Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Keresztes, Stifter (Papp, a szünetben) – Rab (Hleba, 78.), Kesztyűs, Hajdú (Bíró, 76.) – Heles (Bőle, 58.), Tóth-Gábor, Nagy R. (Medgyesi, 76.). Vezetőedző: Waltner Róbert. Csákvár: Zelizi – Murka, Umathum, Karacs, Varga B. – Farkas (Baracskai, 64.) – Haragos (Szalai, a szünetben), Kocsis (Gazdag, 64.), Dusinszki (Juhász, 76.), Szakály (Szabó B., 64.) – Nagy Z. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gólszerzők: Hajdú (61.), ill. Nagy Z. (81.).

A HR-Rent Kozármislenyre nehéz feladat várt, hiszen az élvonaltól búcsúzott Kisvárda vendége volt. A mislenyi srácok azonban hozták magukat, a tőlük megszokott bátor futballal rukkoltak elő az első félidőben, aminek meg is lett az eredménye: lőttek két gólt negyvenöt perc alatt, az egyetlen bökkenő az volt, hogy így sem mehettek előnnyel a pihenőre, mert kaptak is kettőt. A szünet után is rengeteget tettek a győzelemért a vendégek, többször is veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt, de végül mégis a Kisvárda szerzett gólt, amely így 3-2-re meg is nyerte a meccset.

Pinezits Máté: – Kalapot emelek a csapatom és a stábom előtt, hittel és óriási szívvel hozták le ezt a két napot, ami a mérkőzésen is látszott. Egymásért és Kozármislenyért futballoztak! Ahogy többen is kiemelték a meccs után, külső szemlélő számára élvezetes, ki-ki mérkőzést játszottunk egy kvázi NB I.-es kerettel rendelkező csapat ellen. Ez és minden más pedig kellő dacot és elszántságot ad a továbbiakra!

Kisvárda–HR-Rent Kozármisleny 3-2 (2-2)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 4. forduló. Kisvárda, 1011 néző. Vezette: Zimmermann. Kisvárda: Hrabina – Cipetic (Lippai, 90.), Jovicic, Stefan, Körmendi (Széles, 90.) – Matic (Soltész I., 62.), Osztrovka – Spasis, Molnár (Soltész D., 62.), Camaj (Gyurkó, 84.) – Mesanovic. Vezetőedző: Révész Attila. HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Vajda, Horváth D., Turi (Barkóczi, 82.) – Schuszter (Beke, 46.), Kócs-Washburn (Cipf, 63.), Nagy E. (Rácz, 82.), Major, Kiss B. (Debreceni, 75.) – Kirchner, Horváth P. Vezetőedző: Pinezits Máté.

Gólszerzők: Molnár (18.), Spasic (21.), Lékai (77. – öngól), illetve Kiss B. (13.), Kirchner (41.).