Volt ok az örömre: a női élvonalban újonc PMFC csapata gólt szerzett az MTK ellen (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Nagyon sok he...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC labdarúgócsapata mindent megtett a győzelemért Siófokon, csak hát a helyzeteket értékesíteni kell, különben nem sokat érnek – sajnos a hajrában a Siófok talált be, és ezzel megnyerte a meccset. Kikapott a PTE-PEAC is a harmadosztályban, a női élvonalban szereplő PMFC pedig az MTK-val szemben maradt alul.

A válogatott szünet miatt sem az élvonalban (mondjuk ott sajnos mi baranyaiak nem vagyunk érdekeltek), sem a másodosztályban nem volt forduló (nyugodtan lehetne), a harmadik vonalban azonban játszottak meccseket. A PMFC két győztes mérkőzés után Siófokra látogatott, s az első félidőben látottak alapján nagyon úgy tűnt, hogy megszerzi a három pontot. A jó játék és a helyzetek megvoltak, egyvalami hiányzott csak: a gól, a gólok. Anélkül pedig… A szünet után már kiegyenlítettebb volt a bajnoki, amelyen végül akadt egy találat, csak éppen nem a pécsi srácok szerezték, így 1-0-s vereség lett a vége.

– Ez volt az eddigi legjobb félidőnk! Hat százszázalékos és négy nagyon komoly helyzetünk volt az első játékrészben, öt-hat góllal kellett volna vezetnünk. Sajnos nem rúgtuk be a helyzeteket, valami hiányzott, pedig egész héten gyakoroltuk, de ez egy jó félidő volt, fejlődött a csapat. A második félidőben a Siófok már jól zárta le a területeket, a cserék pedig nem tudtak lendíteni a játékunkon. Aztán hogy tudtunk a végén gólt kapni, hogy tudtuk ezt a mérkőzést elveszíteni, azt nehezen tudom megemészteni – értékelt érthetően kissé csalódottan Aczél Zoltán, a PMFC vezetőedzője.

Nagy kár érte, az biztos! A pécsi fiúk hét forduló alatt sajnos már kilenc pontot elhullajtottak, de miután hibátlan csapat nincs a mezőnyben, a bajnokságból pedig még nagyon sok van hátra, semmi sincs veszve. Folyamatosan fejlődni kell, és miután véleményünk szerint az idő a PMFC-nek dolgozik (ennek a gárdának idő kell ahhoz, hogy összeálljon), talán lesz esély a bajnoki címre – hogy a klubnál nem az elsőséget célozták meg, az más kérdés.

A másik NB III-as baranyai csapat, a PTE-PEAC is kikapott, pedig hazai pályán játszott. A Bonyhádtól illett volna pontot szerezni, ám kétszer is a vendégek kerültek előnybe – a második bonyhádi gólra pedig már nem volt válasz.

A PMFC női csapata nagyon erős ellenfelet fogadott az élvonalban, az MTK ugyanis rendre az élmezőnyhöz tartozik, a dobogón végez. A fővárosiaknál kezdőként lépett pályára a sokszoros válogatott kiválóság, Vágó Fanny, aki kétszer is betalált – a vendég kék-fehérek végül győztek, de a pécsi lányok nem maradtak lőtt gól nélkül.

Eredmények: Siófok–PMFC 1-0 (gólszerző: Mayer 89.), PTE-PEAC–Bonyhád 1-2 (gólszerzők: Lengyel 38., ill. Babulják 11., Ladányi 46.), PMFC–MTK Budapest 1-4 (gólszerzők: Kiss G. 41., ill. Palama 29., Vágó 53. és 55., Vajda 65.).