Ez egy nagyon ütős pécsi ötös volt a pesarói világversenyen: Miklós Eszter, Sárkány Sára, Sárkány Rita, Böhönyei Bálint és Imre Zétény
Címlap Sport Pécs az aerob...

Csodálatos eredményekkel zárta a magyar válogatott az Olaszországban, Pesaróban megrendezett világversenyt, az éremtáblázat élén zárt a rendkívül színvonalas mezőnyben. Bár tavaly több pécsi nagyágyú is visszavonult, már most látszik, hogy nincs hiány nagy tehetségekben!

A pécsi színeket öten képviselték a Pesaróban megrendezett világbajnokságon és utánpótlás világversenyen, a PSN Zrt. aerobik szakosztályából Miklós Eszter és Böhönyei Bálint, a Pécsi Forma Fitt SE-ből pedig Sárkány Sára, Sárkány Rita és Imre Zétény vett részt rajta. Mindannyian csodálatosan szerepeltek, hiszen két arany- és egy bronzérmet szereztek: Böhönyei Bálint bombabiztos gyakorlatot bemutatva végzett az első helyen; a Miklós Eszter, Sárkány Sára és Böhönyei Bálint alkotta trió is zseniálisan versenyzett, és végül harmadik helyen zárt; a Miklós Eszter, Böhönyei Bálint, Sárkány Rita, Sárkány Sára és Imre Zétény alkotta csoport pedig elképesztő gyakorlatot mutatott be, zseniális volt, és végül aranyérmes lett.

Az eredmények tényleg fantasztikusak, ugyanakkor bátran leírhatjuk, nem lepődtünk meg! Az utóbbi néhány évben (évtizedben) ugyanis elkényeztettek bennünket a pécsi aerobikosok, Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs és Ákoshegyi Dóra szinte futószalagon hozták az érmeket a világversenyeken, s bár tavaly mindannyian abbahagyták, befejezték aktív sportpályafutásukat, a mostani verseny jelzi, hogy pécsi szempontból a folytatás is hasonló sikereket tartogathat.

– Elképesztően motivált, szorgalmas, nem mellesleg nagyon tehetséges gyerekekkel dolgozunk most is – mondta lapunknak Guothné Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetője. – A világbajnokság eredményei önmagukért beszélnek, ugyanakkor hozzá kell tennem, tizenhárom-tizennégy éves fiatalokról beszélünk, akiknek az esetében minden korosztályváltás nagyon nehéz. Szóval semmit sem szabad elkiabálni, de jelenleg tényleg ott tartanak, mint anno Bali Dani! A lehetőség bennük van, minden megvan fejben, adott a családi támogatás is, a megfelelő szakmai hátteret pedig mi biztosítjuk.

Gratulálunk, és így tovább!