Címlap Sport Pécsi kosársi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magabiztos hazai siker után idegenben is nagy különbséggel győzött az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata a Cegléd elleni negyeddöntőben, így mindössze egyetlen lépés választja el attól, hogy lezárja a párharcot.

A ceglédiek nagyon fogadkoztak, hogy hazai pályán (ami a szolnoki Tiszavirág Arénát jelentette) visszavágnak a pécsi csapatnak az első meccsen elszenvedett kiadós verésért, Ivica Mavrenski együttese viszont természetesen azzal a céllal utazott el a második mérkőzésre, hogy 2-0-ra alakítsa a párharcot. Tíz perc alatt mindenki megkapta a választ arra, hogy melyik csapat terve valósul meg: a vendégek repülőrajtot vettek, 9-0-ra, majd 20-5-re is vezettek, s miután végül 36-16-re megnyerték az első negyedet, el is döntötték a találkozót. A folytatás már szorosabb volt, de így is fölényes pécsi siker született, 96-63-ra győzött az NKA Pécs!

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Az elejétől kezdve irányítottuk, kontrolláltuk a mérkőzést. Jó ritmusban kosaraztunk, agresszíven védekeztünk, aminek köszönhetően labdákat szereztünk, gyorsindításokat vezettünk, és könnyű kosarakat dobtunk. Természetesen örülünk a győzelemnek, de ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, holnaptól már csak a soron következő, keddi összecsapásra szabad koncentrálnunk. Azt a meccset is meg akarjuk nyerni, mert le akarjuk zárni a párharcot.

A három győzelemig tartó párharcban az NKA Pécs 2-0-ra vezet, a harmadik mérkőzésre április 18-án, kedden 19.00 órakor kerül sor a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

Ceglédi KE–NKA Pécs 63-96 (16-36, 14-22, 17-22, 16-16)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Szolnok, Tiszavirág Aréna. Vezette: Menyhárt Ferenc, Domán István, Marton Péter. Ceglédi KE: Tóth B. 4, Velkey 17/6, Csaba Gy. 10/6, Fodor 12, Karavdic 5/3. Csere: Berkics 6, Csákvári 4, Kalassai 2, Tóth Z. 3/3, Kis L. Vezetőedző: Siska János. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 8/3, Kovács P. 2, Kollár 7, Meleg G. 20/3, Djordjevics 20/6. Csere: Benke 13/3, Lados 6/6, Rátvay 3, Scherer 7, Kazy, Meszlényi 4, Herger 6. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.