Nyerő (és boldog) páros: Szécsényi Ditta és edzője, Szokol Borbála a római világbajnokságon
Címlap Sport Rómában világ...

Bár a kollégái közül sokan csodabogárként tekintenek rá, őt ez nem különösebben zavarja. Szécsényi Ditta már tavaly is szerzett egy világbajnoki címet, idén pedig begyűjtött még egyet: az IBFA szervezet Rómában megrendezett testépítő és fitnesz versenyén első helyen végzett a 40 év felettieknél. Nem fogják kitalálni, mi motiválja!

Csodálatos eredménnyel zárta az olasz szervezet, az IBFA (International Bodybuilding&Fitness Association) Rómában megrendezett világbajnokságát egy pécsi hölgy, Szécsényi Ditta. A kilenchónapos kőkemény felkészülés meghozta a gyümölcsét, hiszen kifogástalan formában állhatott színpadra, és végül az első helyen végzett.

– Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot – mesélte a Pécs Aktuálnak. – Azért is nagy dolog ez a győzelem, mert tavaly szinte napra pontosan ugyanekkor volt egy műtétem, ahhoz képest elég rendesen összekaptam magam. Januárban kezdtem a felkészülést, kilenc hónap kőkemény munka van mögöttem.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy megérte, elvégre az eredmény, a világbajnoki cím önmagáért beszél. Az megint más kérdés, hogy pokoli nehéz út vezet idáig – kész szerencse, hogy Ditta megtalálja a maga motivációját. Nem mindennapi!

– Hogy miért versenyzek? Azért, mert az akaraterőm önmagában kevés ahhoz, hogy jó formában tartsam magam az edzésekkel, a diétával. Úgy döntöttem, hogy indulok versenyeken, amelyek nyilván egy-egy időponthoz köthetők, így aztán van egy pontos dátumom, amelyre nekem tökéletes állapotba kell kerülnöm. Igazából ez pörget. Ilyen helyzetben nekem minden valahogy könnyebben megy, mert amúgy a diétát pokoli nehezen viselem. Elárulom, a világbajnokság után egy hét alatt hat kilót máris visszaszedtem.

Ditta azt is hozzátette, hogy két és fél évig biztosan nem indul versenyen, mert utána nevezhet majd 50 feletti kategóriában. Na, ott majd ismét megméretteti magát!

Az immár kétszeres világbajnok pécsi hölgy egyébiránt három lánygyermek édesanyja, természetesen mindhárman nagyon büszkék rá: Vanda 23, Bíbor 21, Linda pedig 15 éves. A középső, Bíbor nagyon szép eredményeket ért el atlétikában, kiváló sprinter, aki a nemzetközi porondon is letette a névjegyét.

S hogy mivel foglalkozik a tekintélyes izmokkal büszkélkedő Szécsényi Ditta?

– Rendőrként dolgozom. A kollégáimat nem igazán tudtam megfertőzni a testépítéssel, de nincs ezzel semmi baj. Amolyan csodabogárként tekintenek rám, ami abszolút nem zavar – mondta Szokol Borbála és Vásárhelyi Zoltán tanítványa. – A hódmezővásárhelyi edzőimmel tavaly óta dolgozom együtt, a megfelelő edzésmódszerekkel és táplálkozási tanácsokkal segítik a munkámat.

Nagy szeretettel gratulálunk ehhez az eredményhez, és jó diétázást kívánunk két év múlva, amikor elkezdi majd a felkészülést a következő világbajnokságra!

A tavalyi forma is tökéletes volt, Szécsényi Ditta maximális erőbedobással és odafigyeléssel készül fel a versenyekre