A pécsi kedvenc, Fegyverneky Zsófia a számára merőben új szerepkörben is abszolút megállta a helyét
Címlap Sport Spanyol és ol...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi női kosárlabdacsapat, az NKA Universitas Pécs ismét ott lesz a nemzetközi porondon, a második számú kupasorozatban, az Európa Kupában indul. A müncheni sorsolást egy pécsi kedvenc, egy legendás Euroliga-játékos, Fegyverneky Zsófia segítségével tartották meg.

A pécsi női kosárlabdának tényleg nem akármilyen a múltja. Ezt jelezte, hogy az Euroliga és az Európa Kupa Münchenben megtartott sorsolásán nem más működött közre, mint a korábbi pécsi kedvenc, Fegyverneky Zsófia, aki a Sopronnal megnyerte a legrangosabb sorozatot, és aki idén befejezte a játékos-pályafutását. Nyugodtan mondhatjuk, Zsófi ebben az újfajta szerepkörben is megállta a helyét!

A második számú sorozatban, az Európa Kupában ismét ott van az indulók között az NKA Universitas Pécs. A klubot Éles Péter sportszakmai igazgató képviselte a müncheni eseményen, aki biztosan nem lehetett elégedetlen a sorsolással: egyvalamire mérget lehet venni, a csoportkörben izgalmas, színvonalas, vagyis közönségvonzó mérkőzések várnak a pécsi lányokra, akik kemény ellenfeleket kaptak. A kvartettbe ugyanis bekerült a spanyol Spar Girona, az olasz La Molissana Campobasso, és az örmény BC Jereván.

– Két olyan bajnokság képviselőjével is találkozunk, amely magas szintet képvisel Európában, hiszen a spanyol és az olasz liga a magyar, a francia és a török mellett a legerősebb – fogalmazott Zseljko Djokics, a pécsi csapat vezetőedzője. – Mind a Girona, mind a Campobasso a legjobb négyben végzett az előző idényben, de külön ki kell emelni a spanyol együttest, amely úgy tűnik, az Európa Kupa-győzelmet tűzte ki célul. A tavalyi szezonban Szekszárdon velük játszottunk a legjobb tizenhat közé jutásért, akkor is tapasztaltam, milyen erősek. Az örmény Jereván pedig bajnokságot nyert, de mivel nem ismerem ezt az együttest, nehéz bármit is mondani velük kapcsolatban. Minden meccset arra fogunk használni az Európa Kupában, hogy fejlődjünk, és úgy fogunk kifutni a pályára, hogy a maximumot adjuk ki magunkból, és hogy a szurkolóink élvezzék ezeket a mérkőzéseket! Kemény és komoly csatákra számítok, fiatal csapatként alapvetően tapasztalatot akarunk szerezni, ami nagyon remélem, hogy kamatozik számunkra a bajnokságban.

Az NKA Universitas Pécs október 9-én, szerdán a La Molisana Campobasso otthonában kezdi meg szereplését az Európa Kupában. Az első hazai összecsapást október 16-án (18.00) láthatják a pécsi szurkolók, az örmény BC Jereván lesz az ellenfél.

Íme a pécsi lányok pontos menetrendje az Európa Kupa csoportkörében