Címlap Sport Szép befejezé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Konkoly Zsófi ezüstérmet szerzett 100 méter pillangóúszásban az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola úszója 1:06.79-es idővel lett második az amerikai Christie Raleigh-Crossley mögött.

A reggeli időm jó volt, mégsem voltam elégedett, mert tudtam, az amerikaiban még van, és az fájt a legjobban, hogy tudtam, tartalékol, és még így is jobb nálam

– értékelt az NSO-nak Konkoly Zsófia.

„Néhány századdal maradtam el a legjobb időmtől, de kicsit furcsa, hogy éppen száz pillangón nem sikerült az aranyérem, abban a két számban pedig igen, amelyekben Tokióban nem tudtam nyerni. Négy év van a következő paralimpiáig, bízom benne, hogy a klasszifikációs rendszer egyértelműbb lesz, és olyanokkal tudok majd versenyezni, akik valóban az én kategóriámba tartoznak, jelenleg ez nem tűnik annyira igazságosnak, amit mentálisan is kezelni kell. Úgy jöttem ki Párizsba, hogy két dobogós hely volt a célom, később már a három arany sem volt elérhetetlen, de boldog vagyok, és biztos vagyok abban, hogy idővel egyre szebben fog csillogni ez az ezüst.”

Konkoly Zsófi két arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy kilencedik helyezéssel zárta a paralimpiát.

A 22 éves pécsi versenyző pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik dobogós helyét gyűjtötte be, eddig 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)