Szmrtyka Hannah és Horváth Maja nagyot versenyzett a Győrben megrendezett maratoni országos bajnokságon
Címlap Sport Továbbra is n...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában zajlik a versenyszezon a kajak-kenusoknál, a Pécsi Kajak-Kenu Club sportolói pedig rendre szép eredményeket érnek el. A kölyök korosztályban a fiúk és a lányok is kitettek magukért, a maratoni ob-n pedig nem sok hiányzott egy világbajnoki induláshoz!

A Győrben megrendezett maratoni magyar bajnokságon kőkemény távok és ellenfelek vártak az Orfűről érkezett PKKC-s csapatra. Ennek ellenére szép eredményekkel zártak a pécsiek, három érmet is szereztek – Füzi István például kenu egyesben 10 km-en az első helyen végzett.

– Nagyon örülök annak, hogy a kölyök korosztályban versenyző Pintér Csaba és Gerencsér Botond idén is bizonyítja, hogy helye van az élmezőnyben – mondta a Pécs Aktuálnak ifj. Csaba András, a PKKC elnöke, vezetőedzője. – A maratoni versenyen párosban másodikak lettek, a Fadd-Domboriban megrendezett Regionális Kupán pedig szintén ezüstérmesek lettek. Ugyanitt azt is nagyon jó volt látni, hogy ezer méteren három pécsi srác is befért a kilences döntőbe, Gerencsér pedig a tavalyi korosztályos bajnok mögött a második helyen végzett, ami nagyon szép teljesítmény! Az pedig egyenesen bravúr lett volna, ha a Szmrtyka Hannah és az MTK-s Horváth Maja alkotta páros kijut a világbajnokságra, de volt rá sansz: talán ha nem kölcsönhajóval megyünk, akkor bekerülnek az első kettőbe, a harmadik hely viszont nem ért vb-részvételt.

A Regionális Kupán ismét megmutatta tehetségét Révész Boglárka, akit ugyan ínhüvelygyulladás hátráltatott, de így is kiválóan szerepelt. Az MK1-es kölykök is nagyot versenyeztek, egyesben kétezer méteren ketten is felállhattak a dobogóra: Csizmár Krisztián Nátán első, Kalauz Balázs János harmadik helyen végzett. Az U10-eseknél is akadt remek PKKC-s eredmény, Deli Benjámin harmadik helye önmagáért beszél – jönnek az újabb és újabb tehetségek!

– Nagy tetszést arattak mind a versenyzők, mint a szurkolók körében a szegedi Európa-bajnokság keretein belül megrendezett betétfutamok, amelyeken az U12-es korosztály régiós válogatottjai vehettek részt. Közel száz gyereket mozgattunk meg ezzel az eseménnyel, és nagy örömünkre volt köztük egy pécsi is, Szebeni Luca benne volt az egyik egységben – fogalmazott ifj. Csaba András, aki egyben a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia menedzsere is.

A PKKC eredményei

Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság

C1, 10 km: 1. Füzi István Gábor.

K2, 10 km: 2. Pintér Csaba–Gerencsér Botond.

K2, 26 km: 3. Szmrtyka Hannah Sára–Horváth Maja (MTK).

K1, 10 km: 4. Szmrtyka Rebeka.

Regionális Kupa, Fadd-Dombori

K1 férfi kölyök U14, 1000 m: 2. Gerencsér Botond, 7. Pintér Csaba, 9. Tábori Endre.

K1 női kölyök U14, 500 m: 8. Révész Boglárka.

K2 női kölyök U13-U14, 500 m: 4. Révész Boglárka–Furák Adrienn (Plastex Kanizsa).

K2 férfi kölyök, U13-U14, 500 m: 2. Pintér Csaba–Gerencsér Botond, 5. Csizmár Krisztián Nátán–Szabó Erik (Tolna), 7. Kiss Hunor–Szendrő Dávid.

MK1 férfi kölyök U13, 2000 m: 1. Csizmár Krisztián Nátán, 3. Kalauz Balázs János, 8. Mislyenácz Milán, 11. Lalljee-Solymár Kavi.

MK1 férfi előkészítő U8-U9 (akadálypálya): 1. Fortuna András.

MK1 férfi gyermek U10, 2000 m: 3. Deli Benjámin, 7. Katona Dávid.

MK1 férfi gyermek, U11, 2000 m: 11. Fortuna András.

MK1 női gyermek U12, 2000 m: 10. Szebeni Luca.

A Pintér Csaba és Gerencsér Botond alkotta PKKC-s páros a maratoni ob-n és a Regionális Kupán is a dobogó második fokára állhatott fel